Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRENUO I FED KUP

Donna Vekić: Dečki iz Davisova kupa kao inspiracija

Donna Vekić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
09.02.2017.
u 09:33

– Inspirirane smo načinom na koji se prošli vikend naša reprezentacija u Davisovu kupu borila u mom Osijeku. I zato idemo maksimalno do kraja – poručila je 20-godišnja Donna,

U prvom kolu turnira Prve skupine Fed kupa u estonskom Tallinnu hrvatske su tenisačice bez većih poteškoća pobijedile BiH s 3:0. Zapravo su u pojedinačnim susretima Ana Konjuh i Donna Vekić suparnicama prepustile samo pet gemova.

Donna je sa 6:2, 6:1 pobijedila Jelenu Simić (551. na WTA listi), a u srazu prvih reketa Ana Deu Herdželaš (473.) sa 6:0, 6:2. Kada je pobjednik već bio odlučen, u susretu parova Darija Jurak i Tena Lukas bile su bolje od Herdželaš i Anite Husarić sa 7:6 (6), 6:2.

Osam godina u bunaru

Ne treba, naravno, preuveličavati pobjedu protiv nejake Bosne i Hercegovine (za ilustraciju, Nefisa Berberović, koja je bez plasmana, jednom se već opraštala od aktivnog igranja), ali važno je istaknuti da je naša ženska reprezentacija konačno dobro posložena, djevojke su u solidnoj formi i možemo se nadati da će napokon učiniti ono što čekamo već osam godina, da će izaći iz bunara zvanog Prva skupina (zona) i da će krenuti k Svjetskoj skupini II.

Prisjetimo se, Hrvatice su 2002. bile u četvrtfinalu Svjetske skupine (poraz od Austrije u gostima sa 1:4), ali su tada još igrale Iva Majoli i Jelena Kostanić (izbornik je bio Goran Prpić). Nakon toga smo se do 2008. šetali između prve i druge Svjetske skupine, da bismo u travnju 2008. zagrebačkim porazom od Srpkinja (koje su došle u najjačem sastavu, s Anom Ivanović i Jelenom Janković) konačno ispali u treći razred Fed kupa i njega nikako da “položimo”.

– Inspirirane smo načinom na koji se prošli vikend naša reprezentacija u Davisovu kupu borila u mom Osijeku. I zato idemo maksimalno do kraja – poručila je 20-godišnja Donna, u ovom trenutku 84. tenisačica svijeta. Konjuh je 37. na WTA listi i godinu je mlađa i pred njima je, unatoč nekim posrtajima, doista blistava budućnost. A ne zaboravimo da imamo još i također 20-godišnju Janu Fett te iskusnu specijalisticu za parove Dariju Jurak (32).

– Sad kad su Ana i Donna zdrave doista možemo daleko. Cilj nam je što prije izaći iz zone i konačno odigrati jedan meč pred našim navijačima. Curama bi to puno značilo. No idemo korak po korak – kaže izbornica našeg sastava Iva Majoli.

Cilj: travanjske kvalifikacije

A to “korak po korak” znači da smo sasvim okrenuti dvoboju s Mađaricama koje u svom sastavu imaju i Timeu Babos, 32. igračicu svijeta.

Taj se meč igra u petak (naše danas imaju slobodan dan), a osvojimo li prvo mjesto u skupini, u subotu nas očekuje najvažniji dvoboj. S pobjednicama skupine C, najvjerojatnije Britankama, razigravat ćemo za ulazak u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II.

>>Hrvatske tenisačice s glatkih 3:0 pobijedile BiH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije