Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon novog poraza

Dodig na prekretnici - challengeri u singlu ili veliki turniri u dublu?

Ivan Dodig
Foto: Press Association/Pixsell
09.03.2017.
u 09:49

Razumijemo Dodiga (32), on još ima ambicija u singlu jer zna da je u jednom trenutku bio vrlo visoko (u listopadu 2013. bio je 29. na svijetu), međutim stvari su se u međuvremenu promijenile.

Baš kao i u Dubaiju protiv Lukáša Rosola, Ivan Dodig je i u prvom kolu kvalifikacija za Indian Wells (za koje je imao pozivnicu) doživio poraz, iako je imao set i break prednosti. Ovaj put izgubio je od Srbina Dušana Lajovića, 106. tenisača svijeta, sa 7:5, 5:7, 0:6.

Taj će poraz gurnuti Ivana još niže na ATP listi: sa 198. skliznut će na 222. mjesto. To je već pad koji Dodiga stavlja na prekretnicu. Inzistirati i dalje na nastupima u pojedinačnoj konkurenciji ili se sasvim posvetiti parovima u kojima je mnogo uspješniji i bolje stoji u ATP poretku – trenutačno je 10. na svijetu.

Razumijemo Dodiga (32), on još ima ambicija u singlu jer zna da je u jednom trenutku bio vrlo visoko (u listopadu 2013. bio je 29. na svijetu), međutim stvari su se u međuvremenu promijenile. Teško će moći i dalje gurati na oba kolosijeka. Da bi popravio pojedinačni plasman, on bi sljedećih mjeseci morao početi nastupati na challengerima. A to znači da bi (barem privremeno) morao žrtvovati karijeru u parovima. Nije li mu bolje u potpunosti se posvetiti dublu u kojem (u paru s Granollersom) može osvajati i Grand Slam naslove?

I dok Dodigu u Indian Wellsu ostaje nastup u parovima, Marin Čilić, Ivo Karlović i Borna Ćorić našli su se jučer u ždrijebu pojedinačne konkurencije. Prošli su, čini se, bolje od naših cura: Čilić (6. nositelj) i Karlović (19.) slobodni su u prvom kolu, a u drugom Marin ide na boljeg iz dvoboja Paire – Fritz, a Ivo na pobjednika susreta između dvojice kvalifikanata. I Borna će na kvalifikanta, ali već u prvom kolu.

>>Serena odustala od nastupa u Indian Wellsu i Miamiju, gubi prvu poziciju na WTA ljestvici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije