Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspješan dan u Miamiju

Ćorić je pobjedom pomogao i Ćiliću

Borna Ćorić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
27.03.2017.
u 07:00

Bio je to dugačak dan u Miamiju, ali i nagrada nije izostala. Prvi put u karijeri ušao sam u treće kolo ovog turnira, istaknuo je Borna.

Napokon uspješan dan naših predstavnika na teniskom turniru u Miamiju. Mirjana Lučić-Baroni ušla je u osminu finala nakon još jedne senzacionalne pobjede nad Poljakinjom Agnieskom Radwanskom, sada osmom tenisačicom svijeta. Na Australian Openu Mikica je Poljakinji prepustila pet gemova (6:3, 6:2), a sada ni toliko, na Floridi je Agnieszka osvojila jedva tri gema – 6:0, 6:3. Makaranka će se za četvrtfinale boriti s Amerikankom Bethanie Mattek-Sands, a eventualna pobjeda u tom meču našu bi najbolju tenisačicu sasvim približila priželjkivanom Top 20 svjetskog tenisa (sada je 29.).

Iako je također nadjačao osmoga na listi, pobjeda Borne Ćorića nad Austrijancem Dominicom Thiemom (6:1, 7:5) još je značajnija već i zbog toga što Borni ove godine loše ide. No, ulazak u treće kolo turnira iz kategorije Masters 1000 mogao bi biti nagovještaj izlaska iz krize našeg 20-godišnjaka. Thiem je u drugom setu vodio s 5:4 i imao tri prilike za oduzimanje Ćorićeva servisa. No, Borna se sva tri puta obranio. Nakon što nije iskoristio posljednju priliku za break, austrijskom tenisaču popustili su živci te je razbio reket. Potom je kiša obojicu tenisača poslala na hlađenje...

– Bio je to dugačak dan u Miamiju, ali nagrada nije izostala. Prvi put u karijeri ušao sam u 3. kolo tog turnira – istaknuo je Borna koji je pobjedom učinio i uslugu Čiliću onemogućivši Thiema, koji je sada pao za jedno mjesto, da ponovno pretekne Marina na ATP listi.

Borni je to bila četvrta pobjeda nad igračima iz Top 10. Prije toga pobijedio je: trećeg Rafaela Nadala u Baselu 2014., trećeg Andyja Murraya u Dubaiju 2015. i petog Nadala u Cincinnatiju 2016. godine.

Ivo Karlović bio je bolji od Rusa Andreja Kuznjecova sa 7:6 (4), 6:1. On je također prvi put ušao u 3. kolo u Miamiju, a za osminu finala borit će se s Australcem Nickom Kyrgiosom koji je sa 6:4, 6:3 pobijedio Damira Džumhura iz BiH.

>>Pogledajte kako je hrvatski tenisač izludio osmog igrača svijeta

Komentara 1

DU
Deleted user
09:50 27.03.2017.

Tko ce kome, nego svome ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije