Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Pariz

Čilić pobijedio Goffina i osigurao nastup na ATP finalu u Londonu

čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
03.11.2016.
u 13:08

Marinov mogući sljedeći suparnik je Novak Đoković koji igra kasnije igra s Bugarinom Grigorom Dimitrovom

Marin Čilić izborio je četvrtfinale ATP turnira u Parizu, ali što je važnije, pobjedom protiv Belgijca Davida Goffina 6:3, 7:6 (9), izborio je nastup na ATP finalu u Londonu.

Čilić je nakon sata i 53 minute igre pobijedio Belgijca, koji je ove godine bio 'crna mačka' za Međugorca, pobijedio ga je u sva tri susreta.

Čilić je u meču s čak sedam oduzetih servisa (Marin je oduzeo četiri) i mnogo oscilacija u igri napokon slavio protiv Goffina.

Marin je iskoristio tek šestu meč loptu iako je u 13. igri drugog seta vodio sa 6:3. Na kraju je u 'tie-breaku' slavio sa 11:9.

Marinov mogući suparnik u četvrtfinalu je Novak Đoković koji kasnije igra protiv Bugarina Grigora Dimitrova.

Ovo će Marinu biti drugi nastup na završnom turniru, prije dvije godine izgubio je sva tri susreta. Ivan Ljubičić je dvaput nastupio na završnom turniru u Šangaju, a jednom je bio rezerva u Londonu. Mnogo uspješniji je Goran Ivanišević koji je pet puta igrao završni turnir, a dvaput je bio rezerva.

Čilić je pobjedom protiv Goffina pretekao Austrijanca Thiema na sedmoj poziciji ljestvice igrača koji se bore za London, a istovremeno iz utrke izbacio Goffina.

Kako do kraja turnira u Parizu Čilića mogu preteći samo Čeh Tomaš Berdych i Francuz Jo-Wilfried Tsonga, koji se prema ždrijebu moraju susreti u polufinalu.

Obojici treba finale kako bi na ljestvici preskočili Čilića. Međugorac se već sada pridružio Srbinu Novaku Đokoviću, Britancu Andyju Murrayu, Švicarcu Stanu Wawrinki, Japancu Keiju Nishikoriju, Kanađaninu Milošu Raoniću i Francuzu Gaelu Monfilsu kao sudionik završnog turnira u Londonu.

Komentara 12

DU
Deleted user
13:28 03.11.2016.

Bravo Marine, prvi četvrtfinalist turnira i to jos u dva seta! Ponovo na svojoj najboljoj osmoj poziciji. Sve cestitke! Ako bude uspjesan u četvrtfinalu, plasirace se na sedmu poziciju, prvi puta u njegovoj karijeri. Yesss Marine, samo tako dalje!

Avatar bosanac1951
bosanac1951
13:38 03.11.2016.

Marine care....bravo...Čestitam od srca.

UB
UBS
14:39 03.11.2016.

on je HERCEGOVAC i s time se ponosi!!! bravo Marine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije