Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HANGAR 18

Svjetski Best Buy iz Koprivnice

Noa H10le
Foto: Promo
1/3
17.08.2017.
u 22:25

Pametni mobitel NOA H10le prvi je hrvatski proizvod koji je primio priznanje EISA otkako se dodjeljuje posljednjih 30 godina

Hrvatski proizvođač pametnih mobitela Hangar 18 osvojio je s modelom NOA H10le nagradu EISA za Best Buy smartphone u 2017. na svijetu. EISA je europska udruga stručnih časopisa koji recenziraju potrošačku elektroniku, video i audio aparate, a Hangarov mobitel prvi je hrvatski proizvod koji je primio to priznanje u trideset godina otkako se dodjeljuje.


Mario Pintar, voditelj marketinga Hangar 18 kaže da su ugodno iznenađeni nagradom koja je za njih uvod u globalno širenje. 
– Otkako smo osvojili ovu nagradu neprestano primamo mailove zainteresiranih partnera – kaže Pintar.
U EISA-i navode da je NOA H10le prvi pametni mobitel na svijetu koji pokreće MediaTek Helio X27 čipsetom sa 4GB RAM-a i 64 GB memorije. Dolazi s dvostrukom kamerom od 13 Mpx, fullHD AMOLED ekranom od 5,5 inča te unibody kućištem debljine svega 7,1 milimetar.

Pintar ne otkriva koliko su komada NOA H10le prodali unazad mjesec dana otkako je na tržištu. Ističe pak da im se sad otvorila mogućnost širenja na zapadnu Europu, jačanja prisutnosti u srednjoj i istočnoj Europi te ubrzanje dogovora o širenju na obje Amerike. Tvrtka Hangar 18 iz Koprivnice s vlastitim brendom pametnih mobitela NOA počela se probijati prije tri godine. Deloitte ju je lani, promatrajući rezultate do 2015. , proglasio za drugu najbrže rastuću hrvatsku visokotehnološku tvrtku.

Prema Fini, tvrtka je u 2016. prihod povećala 53 posto na 112,9 milijuna kuna te ostvarila neto dobit od 4,62 milijuna kuna. U Hrvatskoj drže 15 posto tržišta i odmah su iza Samsunga i Applea.

Komentara 1

Avatar Azriel
Azriel
22:39 17.08.2017.

BEST BUY ne označava kvalitetu. Nego omjer cijene i što dobiješ za tu cijenu. Dalje o tom mobitelu neću, jer ipak je sve to početak, a svaki početak je težak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije