Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOJUZ POLETIO

Ruski i američki astronauti unatoč političkoj krizi poletjeli u svemir

Sojuz
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
26.03.2014.
u 12:52

Aleksandar Skvorcov, Oleg Artemjev i Steven Swanson sutra bi trebali stići na ISS, gdje će provesti šest mjeseci

Rusija i SAD u posljednje su vrijeme u vrlo zategnutim odnosima oko situacije u Ukrajini, no čini se da ta kriza nije ostavila trag na astronautima iz obje zemlje. Ruska raketa Sojuz s ruskim astronautima Aleksandrom Skvorcovim i Olegom Artemjevim te njihovim američkim kolegom Stevenom Swansonom jučer je poletjela iz Kazahstana prema Međunarodnoj svemirskoj postaji, javlja Reuters.

Put je trebao trajati šest sati, no astronauti su zbog nepoznatog problema morali preskočiti dva planirana upravljačka manevra pa će na ISS stići tek u četvrtak. U ovom svemirskom laboratoriju trebali bi provesti šest mjeseci.

– Posada nije u opasnosti. Na Sojuzu ima dovoljno namirnica za i više od dva dana, ako bude potrebno. Nitko ne očekuje da će se to dogoditi – rekao je komentator misije Rob Naivas tijekom prijenosa na NASA-inoj televiziji.

>> Kapsula Sojuz sigurno sletjela u Kazahstanu

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Foto: Reuters/PIXSELL

Komentara 1

HE
hellen3353
21:24 26.03.2014.

Bogovi Olimpa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije