Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLONIZACIJA MARSA

Prvi let najmoćnije rakete u povijesti slijedi u studenom

Raketa
Foto: Reuters/Pixsell
05.09.2017.
u 20:27

SpaceX je objavio videotestiranja, no bez podrobnijih informacija

Svemirska kompanija SpaceX poznatog poduzetnika Elona Muska objavila je video uspješnog statičkog testiranja potisnika Falcona Heavy, najmoćnije rakete u povijesti. Tako postaje sve sigurnije kako će Falcon Heavy obaviti svoj prvi let u studenom ove godine. Najsnažnijeg Falcona smatraju nasljednikom legendarnog Saturna V, rakete koja je u svemir nosila misije Apollo.

Također, Falcon Heavy oslonac je ambicioznog plana Elona Muska, inače i vlasnika Tesle, o slanju čovjeka na Mars i koloniziranju tog planeta. Potisnici koji su uspješno testirani u petak zapravo su rakete Falcon 9 koje se sada koriste za dostavu tereta na Međunarodnu svemirsku postaju te postavljanje satelita u orbitu.

Grupu potisnika Falcona Heavy čine tri Falcona 9. Posebna je zanimljivost što je jedna od testiranih raketa već korištena u ranijim misijama, može se očekivati da će se ista koristiti i na prvom testnom letu Falcona Heavy. Na taj način SpaceX čini let u svemir znatno jeftinijim nego do sada.

Ključne riječi

Komentara 5

GO
goronja
00:09 06.09.2017.

Vlasnici Tesle mogu biti samo Hrvati i Srbi a ne neki Musk. Ko mu je to dao za pravo?

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
22:04 05.09.2017.

pomislio sam na Sputnjik haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije