Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Impresivno

Pronađena velika bijela psina s ugrizima: 'Nešto ga je zgrabilo za cijelu glavu'

Velika bijela psina
Foto: Getty Images
26.10.2019.
u 12:59

"Bijele psine žive u opasnom svijetu. Trebate dokaz? Pogledajte glavu bijele psine Vimyja"

Velike bijele psine među najopasnijim su grabežljivcima životinjskog svijeta, strah i trepet vodenih prostranstava. Međutim, oni mogu i sami biti žrtve, što zorno pokazuje psina teža od pola tone s velikim tragovima ugriza na glavi kojeg su znanstvenici pronašli, označili i pustili na sjevernom dijelu Atlantskog oceana, između američkih saveznih država Pennsylvania i Connecticut.

Fotografije morskog psa objavila je prošli tjedan neprofitna organizacija Ocearch, koja je velikog grabežljivca nazvala Vimy.

- Bijele psine žive u opasnom svijetu. Trebate dokaz? Pogledajte glavu bijele psine Vimyja. Izgleda da ima dva velika traga od ugriza za koje sumnjamo da ih je dobio u okršajima s drugim morskim psima - objavili su iz Ocearcha.

Ističu kako je jedan ožiljak prilično dobro zacijelio, dok je drugi još uvijek jako svjež.

Ocearch prikuplja podatke u oceanu prateći i proučavajući njegove stanovnike, zbog čega je i Vimy označen kako bi se pratilo njegovo kretanje. Vimy je inače dug oko 3,8 metara, što je nešto manje od prosjeka, a masa mu je 527 kg.

Sudeći prema veličini tragova i čeljusti, napadač je vjerojatno bio barem pola metra veći od Vimyja, rekao je Chris Fischer iz Ocearcha.

- Očito je da mu je nešto zgrabilo cijelu glavu - rekao je Fischer.

- Bilo što što može zgrabiti ovakvu životinju za glavu prilično je impresivno - dodao je.

Fischer je rekao kako izgleda da je bolje zacijeljeni ožiljak vjerojatno od prošle godine. Smatra kako je moguće da je Vimyja napao drugi mužjak dok je pokušavao pronaći ženku, a moguće je i da se pokušavao pariti s većom ženkom koja ga je ugrizla, što nije neuobičajeno kod parenja ovih životinja. 

- Poznato nam je da je parenje morskih pasa vrlo nasilno - kaže Fischer, koji također ističe da Vimy vjerojatno ne osjeća veliku bol jer morskim psima rane mogu vrlo brzo zacijeliti.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Komentara 7

NE
Neonacionalist
13:16 26.10.2019.

Vjerovatno orka ilitiga kit ubojica.

DD
dobar.d
15:23 26.10.2019.

Ujeo ga veliki bijeli muškarac...

KA
Karlo01
00:15 29.10.2019.

Mora da se je našao sa krive strane željezne zavjese

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije