Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLIČAN JAZAVCIMA

Na Madagaskaru otkriven fosil 'Lude zvijeri': Ovo čudo živjelo je prije 66 milijuna godina

Foto: Screenshot/YouTube
1/2
29.04.2020.
u 19:56

Pronađene kosti, odnosno fosil, upućuju da se radi o sisavcu sličnom jazavcu pod imenom Adalatherium, a koji je živio među dinosaurima i krokodilima.

Arheolozi su proteklih dana na Madagaskaru došli do zapanjujućeg otkrića. Naime, pronašli su tragove sisavca koji je živio u vrijeme dinosaura. Znanstvenici i istraživači sa Sveučilišta Stony Brook nazvali su ga "Luda zvijer". 

Foto: Screenshot/YouTube

Veliko stopalo tog sisavca težilo je sedam kolograma, imao je tri ogromna zakrivljena očnjaka, neobično kratak rep te rupičasto lice, a to je stvorenje, piše Daily Mail, živjelo prije 66 milijuna godina

Pronađene kosti, odnosno fosil, upućuju da se radi o sisavcu sličnom jazavcu pod imenom Adalatherium, a koji je živio među dinosaurima i krokodilima. No, iako je vanjštinom nalikovao na jazavca, njegova je sličnost s tom životinjom samo tvrda koža, navode znanstvenici tvrdeći kako je riječ o koži koja "krši pravila evolucije". 

Istraživači vjeruju da je ovaj potomak porodice Adalatherium nastradao u klizištu, a što je i omogućilo da njegovi ostaci budu kako tako prepoznatljivi i relevantni za znanstvena istraživanja. Jedan od istraživača, profesor David Krause, rekao je da je teško zamisliti kako se sisavac poput Adalatheriuma mogao razvijati među toliko mesoždera i grabežljivaca.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar ElizabethAV75
ElizabethAV75
14:58 01.05.2020.

w︆︅w­︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅­︆e­­­­x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅­u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije