Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU: MIRTA STANIĆ

Mlada Hrvatica s Harvarda: Tehnologija može biti rasistička, borimo se s dilemama

09.11.2021.
u 12:09

San Francisco i Silicijska dolina koja ga okružuje postali su sasvim različiti od gotovo bilo kojeg drugog mjesta danas. Radi se o dijelu svijeta u kojem je tehnologija zapravo potpuno preuzela grad. Gotovo svi koji tamo žive rade u tehnološkim firmama, od onih koji su započeli neki svoj posao do onih koji rade u nekoj etabliranoj, velikoj međunarodnoj korporaciji. Tamo ste stalno okruženi ljudima koji stvaraju nešto novo i imaju ideje o tehnološkim inovacijama koje mogu promijeniti svijet. Međutim, praktički svi ljudi koje možeš upoznati na neki će način biti povezani s tehnologijom.

Komentara 3

MK
mksdk
12:47 09.11.2021.

"Tehnologija je ponekad rasistička" - To je dokaz da je vaše poimanje "rasizma" pogešno.

RE
Retsudo
12:28 09.11.2021.

Kako će tehnologija biti rasistička? O gluposti li! Pa kako ćeš raditi na prepoznavanju lica nego smanjenjem nepoznanica temeljem rase?! Zar se nekome ne može kazati koje je rase? Jesu li samo emocije bitne? Zašto se potiču ovakvi besmisleni razgovori i ovakvi naslovi? To nema nikakve veze s uključivošću. To je razina ljudske tuposti. Kvaliteta novinarstva u slobodnom padu!

HD
hdv
13:35 09.11.2021.

Another woke osoba bez vlastite moci analze i zakljucaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?