Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Startup

Hrvatska će EU deklaraciju o startupima potpisati početkom travnja

Tomislav Ćorić
Patrik Macek/PIXSELL
22.03.2021.
u 16:08

Ministarstva gospodarstv;: Postupak pripreme pridruživanja Republike Hrvatske ovoj inicijativi je u tijeku. RH će navedenu Deklaraciju potpisati početkom travnja.

Hrvatska će deklaraciju ‘"EU Startup Nations Standard of Excellence", na čije je potpisivanje pozvala Europska komisija sve zemlje članice Europe unije, potpisati početkom travnja, kazali su nam iz Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.

Naime, u petak je CNBC objavio kako su novi zakonski okvir koji se predlaže u Deklaraciji potpisale sve zemlje članice osim Mađarske, Bugarske i Hrvatske.

Ugledni poduzetnici i uspješni osnivači startupa poput suosnivača Photomatha Damira Sabola, suosnivača airt-a Davora Runje, poduzetnika Saše Cvetojevića i drugi., putem društvenih mreža objavili su  vijest i zatražili od vlade odgovor.

Na naše pitanje zbog čega Hrvatska nije potpisnica tog dokumenta i hoće li biti, o čemu to ovisi, te kakva je politika vlade spram startupa, planiraju li se možda neki noviteti u tom dijelu, dobili smo odgovor Službe za odnose s javnošću. U njemu nam kažu: Postupak pripreme pridruživanja Republike Hrvatske ovoj inicijativi je u tijeku. RH će navedenu Deklaraciju potpisati početkom travnja.

Ključne riječi

Komentara 2

ZV
Zvolen2
18:15 22.03.2021.

Letis i ti uskoro Ministre !

PV
prcko.vita
17:05 22.03.2021.

A ti ćeš ministre naravno i od tog posla ogroman novac staviti sebi opet u džep. Nije istina da je ko je jamio jamio, ima se još, samo najjače.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije