Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Hrvatska će EU deklaraciju o startupima potpisati početkom travnja

Ministarstva gospodarstv;: Postupak pripreme pridruživanja Republike Hrvatske ovoj inicijativi je u tijeku. RH će navedenu Deklaraciju potpisati početkom travnja.
22. ožujka 2021. u 16:08 2 komentara 592 prikaza
Tomislav Ćorić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatska će deklaraciju ‘"EU Startup Nations Standard of Excellence", na čije je potpisivanje pozvala Europska komisija sve zemlje članice Europe unije, potpisati početkom travnja, kazali su nam iz Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.

Naime, u petak je CNBC objavio kako su novi zakonski okvir koji se predlaže u Deklaraciji potpisale sve zemlje članice osim Mađarske, Bugarske i Hrvatske.

Ugledni poduzetnici i uspješni osnivači startupa poput suosnivača Photomatha Damira Sabola, suosnivača airt-a Davora Runje, poduzetnika Saše Cvetojevića i drugi., putem društvenih mreža objavili su  vijest i zatražili od vlade odgovor.

Na naše pitanje zbog čega Hrvatska nije potpisnica tog dokumenta i hoće li biti, o čemu to ovisi, te kakva je politika vlade spram startupa, planiraju li se možda neki noviteti u tom dijelu, dobili smo odgovor Službe za odnose s javnošću. U njemu nam kažu: Postupak pripreme pridruživanja Republike Hrvatske ovoj inicijativi je u tijeku. RH će navedenu Deklaraciju potpisati početkom travnja.

Predsjednik Zoran Milanović
junak našeg doba
Piše Miljenko Jergović: Zoran Milanović, javnost bez medija
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • Zvolen2:

    Letis i ti uskoro Ministre !

  • prcko.vita:

    A ti ćeš ministre naravno i od tog posla ogroman novac staviti sebi opet u džep. Nije istina da je ko je jamio jamio, ima se još, samo najjače.