Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEM S RAZMJENOM PODATAKA

Hoćemo li ostati bez omiljenih društvenih mreža? Facebook upozorio da bi se mogao povući iz Europe

facebook, ilustracija
Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL
23.09.2020.
u 08:49

U slučaju da Facebook podliježe potpunoj obustavi prijenosa korisničkih podataka u SAD, nije jasno kako bi, u tim okolnostima, mogao nastaviti pružati Instagram usluge u EU – rekla je Yvonne Kanan, šefica odnosa s javnošću u Facebooku.

Europski državljani mogli bi ostati bez dvije najpopularnije društvene mreže. Naime, Facebook je upozorio da bi se mogao povući iz Europe ako irski povjerenik za zaštitu podataka izvrši zabranu razmjene podataka sa SAD-om, nakon što je u srpnju utvrđeno da američka obavještajna agencija nema dovoljne zaštitne mjere.

Kako piše Business Insider, glavni suradnik Facebooka napisao je u sudskom spisu u Dublinu da bi primjena zabrane kompaniju ostavila nesposobnom za rad.

– U slučaju da Facebook podliježe potpunoj obustavi prijenosa korisničkih podataka u SAD, nije jasno kako bi, u tim okolnostima, mogao nastaviti pružati Instagram usluge u EU – rekla je Yvonne Kanan, šefica odnosa s javnošću u Facebooku.

– Facebook ne prijeti povlačenjem iz Europe. Pravni dokumenti koji su predani irskom Visokom sudu pokazuju samo jasnu stvarnost da se Facebook i mnoge druge kompanije, organizacije i pružaoci usluga oslanjaju na prijenos podataka između EU i SAD-a kako bi njihov rad uspio. Nedostatak sigurnog i legalnog međunarodnog prijenosa podataka naštetit će ekonomiji i ometati rast podatkovnih kompanija sa sjedištem u EU – kazala je ona.

VIDEO Facebook grupa Ženski recenziRAJ

Ključne riječi

Komentara 3

EP
Epil
09:54 23.09.2020.

Ah kako sam tuzan, pa ugasit ce mi Facebook, a kako cu onda 1 put godisnje na 10 min pogletati sto se tamo dogadja?! Neutjesan sam!!

IB
Istina-boli
00:43 24.09.2020.

Daj Boze!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije