Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Beelzebufo ampinga

Drevna 'đavolja žaba' imala je oklop za obranu od dinosaura

vražja žaba
Foto: Evans et al./PLOS ONE
1/2
01.02.2014.
u 09:32

Žaba je bila široka oko 25,4 centimetara, a živjela je u razdoblju između 65 i 70 milijuna godina prije današnjeg vremena

Drevna žaba Beelzebufo ampinga, ili đavolja žaba, kako je neki zovu, bila je vjerojatno najstrašnija žaba koja je ikad živjela, a znanstvenici sada vjeruju da je izgledala još strašnije, prenosi Daily Mail. Đavolja žaba navodno je imala oklop koji joj je služio za obranu od dinosaura i krokodila, a iz stražnjeg dijela lubanje su joj se širile izbočine.

Ova žaba bila je široka oko 25,4 centimetara, a živjela je u razdoblju između 65 i 70 milijuna godina prije današnjeg vremena.

Ostaci kostiju ove vrste skupljaju se već gotovo dva desetljeća, no znanstvenici su tek nedavno komadiće spojili zajedno te utvrdili zanimljive osobine ove žabe.

- Znali smo da je velika; znali smo da je gotovo sigurno grabežljivica. Novi materijal pokazao nam je da je bila još jače oklopljena nego što smo mislili - rekla je koautorica istraživanja Susan Evans u razgovoru za Live Science.

>> Otkrivena nova vrsta riječnog dupina, prva od 1918. godine

Komentara 2

Avatar billybull
billybull
15:21 01.02.2014.

ma ima jos strasnih zaba koliko hoces....samo proseci po spici....

DH
dalibor.hren
10:32 01.02.2014.

Ne znaju kako je izgledala, ali znaju da je bila još strašnija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije