Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIM PEAKE

Britanski astronaut: Istraživanje svemira je ključno za preživljavanje

Tim Peake
Foto: Chris Harris/News Syndication/PIXSELL
24.01.2014.
u 09:39

Tim Peake iduće godine kreće na ISS, gdje će biti šest mjeseci

Britanski astronaut Tim Peake, koji bi iduće godine trebao ići na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS), rekao je da je istraživanje svemira ključna za preživljavanje ljudske vrste.

- Bilo da je riječ o asteroidima ili misiji na Mjesecu, konačni cilj je buduće istraživanje Sunčevog sustava te dolazak na Mars u ljudskoj misiji - rekao je Peake za BBC.

- Cilj čovječanstva je istraživanje Sunčevog sustava, ne samo radi istraživanja. Iskreno vjerujem da je to važno za naše preživljavanje u budućnosti - rekao je Peake, koji se trenutno priprema za put na ISS u Europskom astronautskom centru u Kölnu. Na ISS, gdje bi trebao biti šest mjeseci, krenut će u studenom ili prosincu iduće godine.

>> Hawking: Imamo tisuću godina vremena da pobjegnemo sa Zemlje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije