Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
60 godina zatopljenja

Alarmantni NASA-ini podaci: Kako se klima dramatično mijenja

zatopljenje
Foto: Screenshot YouTube
1/3
27.01.2014.
u 11:17

Prosječna globalna temperatura porasla je za 0,8 stupnjeva od 1880. godine. Predviđa se da će svako iduće desetljeće biti toplije od prethodnog.

NASA-ini znanstvenici utvrdili su da je 2013. godina, uz 2009. i 2006., bila sedma najtoplija godina od 1880. te kako se nastavlja trend porasta globalnog zagrijavanja. Prosječna temperatura u 2013. bila je 14,6 Celzijevih stupnjeva, što je 0,6 stupnjeva toplije od prosječne temperature sredinom dvadesetog stoljeća.

Deset najtoplijih godina od posljednjih 134, o kojima postoje službeni podaci, bile su one nakon 2000. godine, među kojima prednjače 2010. i 2005. Ujedno, prosječna globalna temperatura porasla je za 0,8 stupnjeva od 1880. godine. Predviđa se da će svako iduće desetljeće biti toplije od prethodnog.

NASA-in Institut za svemirske studije Goddard (GISS) u New Yorku, koji redovito analizira globalne temperature, objavio je video koji prikazuje posljednjih 60 godina globalnog zagrijavanja i klimatske promjene na Zemlji zbog toga. 

>>Ekstremno vrijeme bit će sve češće. Ovo je globalno zatopljenje 'u akciji'

>>U Hrvatskoj je 2013. godina bila ekstremno topla!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije