Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i to se događa

Zbog prespore vožnje policija zaustavila Googleov auto bez vozača

google
15.11.2015.
u 09:47

- Google brzinu svojih automobila ograničava na 40 kilometara na sat iz sigurnosnih razloga, reagirali su iz Googlea

Googleovi automobili bez vozača voze se Silicijskom dolinom već nekoliko mjeseci. No, još se nije dogodilo da ga isključe iz prometa zbog preoprezne vožnje. Po Googleovim standardima, automobili su namješteni tako da ne voze brže od 40 kilometara na sat.

Ovog puta to je bilo presporo i policija je zaustavila automobil koji je zapravo bio opasnost na cesti zbog sporosti. Iz Googlea su se odmah oglasili i objasnili što se dogodilo te kažu: "Google brzinu svojih automobila ograničava na 40 kilometara na sat iz sigurnosnih razloga. Želimo da automobil putuje sigurno i da ga se ostali sudionici u prometu ne boje. Bolje da je spor nego da divlja susjedstvom".

Usto, pohvalili su se da su svojim vozilima koje testiraju prešli već dva milijuna kilometara i još nisu kažnjeni ni za jedan prekršaj. Googleova su vozila programirana tako da slijede pravila, i to doslovno, no problemi nastaju kad su na cesti i pravi vozači koji mahom to ne poštuju. Naime, najveći izazov za ova vozila upravo su ljudi. U nedavnom incidentu čak je bio ozlijeđen vozač koji se nalazio u Googleovu automobilu.

Naime, Googleov AV (autonomus vehicle) toliko se oprezno kretao križanjem prepunim pješaka, propuštao je svakog, no jedno kočenje zbog pješaka nije ispoštovao vozač iza Googleova automobila. Udario ga je straga te je putnik u vozilu bez vozača završio u bolnici, istina s lakšom ozljedom vrata, zbog trzaja. Statistika kaže da se 90 posto nesreća dogodi zbog ljudske pogreške. 

>>Google snima sva vaša 'neugodna' pitanja. Evo kako ga zaustaviti

Komentara 1

Avatar Dobronamjerna_osoba
Dobronamjerna_osoba
02:02 16.11.2015.

Svašta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije