Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAH OD ŠEFA

Zaposlenici Applea izbjegavali su Jobsa zbog jednog pitanja

Steve Jobs
Foto: Peer Grimm/DPA/Pixsell
30.06.2014.
u 13:27

Zaposlenici bi završili ručak za 15-20 minuta nakon što bi Jobs došao ručati

Pokojni šef Applea Steve Jobs bio je i ostao jedna od najkontroverznijih osoba u svijetu tehnologije. Za jedne genij, za druge egomanijak. Neki su ga voljeli, neki su ga mrzili, a neki su ga se i bojali.

Tome u prilog govori i zanimljivo svjedočanstvo Davida Blacka, koji je u Appleu radio gotovo 12 godina prije no što je otišao kako bi osnovao vlastitu tvrtku. Black je za Business Insider ispričao kako su Jobsa zaposlenici izbjegavali jer su za susret uvijek morali biti pripremljeni. Naime, Jobs bi ih pitao na čemu trenutno rade, a ponekad bi ih tražio da mu svoj projekt i pokažu.

Black je rekao da bi zaposlenici završili ručak 15-20 minuta nakon što bi Jobs došao ručati.

- Nitko nije htio sjesti pokraj njega jer ste morali biti spremni za taj trenutak - rekao je Black.

Prepričao je i jednu zgodu, koju je saznao od odjela za ljudske resurse, o stažistici koja je imala nesreću da se nađe u dizalu s Jobsom. Šef Applea pitao ju je na čemu radi, no onda ju je i tražio da mu pokažu projekt na licu mjesta. Jedan je stažist pak tijekom susreta s Jobsom u dizalu na standardno pitanje odgovorio da radi na nadzoru kvalitete.

- Zašto ideš dolje? Trebao bi se vratiti na posao - rekao mu je Jobs, na što je mladić problijedio.

- Hej, samo se šalim - dobacio mu je Jobs.

>> Steve Jobs: Moji roditelji? Ma oni su samo jajašce i spermij

>> Jobs je htio da Sonyjeva računala VAIO koriste OS X

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije