Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukrali podatke

Yahoo objavio: Milijardu korisničkih profila kompromitirano u najvećem hakerskom napadu u povijesti

yahoo
Foto: Reuters/PIXSELL
14.12.2016.
u 23:54

Iako je otkriven tek sada, napad se dogodio još 2013. godine

Čak milijardu korisničkih profila kompromitirano je u najvećem hakerskom napadu u povijesti na Yahoo, objavila je danas ta internetska kompanija.

Hakeri su prilikom napada ukrali korisničke podatke s imenima, e-mail adresama, telefonskim brojevima, datumima rođenja, lozinkama...

Iako je otkriven tek sada, napad se dogodio još 2013. godine, a kako su izvijestili iz Yahooa, nije povezan s još jednim napadom širokih razmjera koji se odvijao 2014. godine. Tada su ukradeni podaci 300 do 500 milijuna korisnika.

Ova objava mogla bi ozbiljno ugroziti 4,8 milijardi dolara vrijedan posao prodaje Yahooa Verizonu, koji još nije potpisan. 

>>Izvršen hakerski napad na ministarstvo vanjskih poslova, Stier poručuje: Niti jedna važna informacija nije kompromitirana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije