Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i dalje na 1. mjestu

SMS poruke još uvijek bitno popularnije od MMS-a, IM-a...

'varazdin/medjimurje, 30.10.2009., varazdin, policija podnijela kaznenu prijavu protiv mladica radi kradje 7500 za kupnju bonova sms porukama Photo: Marko Jurinec/VLM'
'Marko Jurinec/VLM'
02.04.2012.
u 18:40

SMS poruke u 2011. godini donijele su 63.5 posto prihoda i najviše prometa od svih ostalih formata mobilnih poruka

– Tvrdnje o smrti SMS poruka pretjerane su – zaključak je izvještaja Portija, tvrtke specijalizirane za istraživanje tržišta mobilnih uređaja. SMS poruke u 2011. godini donijele su 63.5 posto prihoda i najviše prometa, a ostat će na prvom mjestu ispred ostalih formata poruka poslanih mobilnim uređajima sve do 2016. godine, prenosi Mobile Marketing Magazine.

Prema istom izvještaju, svjetski prihodi od MMS-a između 2012. i 2016. godine iznosit će više od 180 milijardi dolara. Iako je dugo godina bio na drugom mjestu najuspješnije neglasovne mobilne usluge, MMS je lani ostao iza mobilne elektroničke pošte. Očekuje se da će prihodi od mobilnih istovremenih poruka (IM) do 2016. godine nadmašiti prihode od MMS-a.

– Ne predviđamo pad, nego smanjenje rasta. MMS još uvijek donosi više od 30 milijardi dolara svake godine, a očekuje se da će i promet i prihodi nastaviti rasti svake godine tijekom sljedećih pet godina – rekao je John White, Portijov menadžer za poslovni razvoj.

Izvještaj kazuje kako SMS poruke još uvijek caruju kod korisnika naprednih telefona, dijelom zahvaljujući širokoj dostupnosti. Zasad nemaju dostojnog izazivača, no ipak se očekuje da će se tijekom sljedećih godina njihova upotreba smanjiti, a udio u ukupnim prihodima pasti ispod 50 posto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije