Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNOST

Rusko podzemlje trguje stotinama milijuna lozinki za email

mail.ru
Foto: Reuters/PIXSELL
04.05.2016.
u 21:22

Među ukradenim podacima su oni korisnika Mail.ru-a, Gmaila, Yahoo Maila i Hotmaila

Rusko kriminalno podzemlje trguje stotinama milijuna hakiranih korisničkih imena i lozinki za račune elektroničke pošte i drugih stranica, rekao je sigurnosni stručnjak za Reuters.

Alex Holden, osnivač tvrtke Hold Security, rekao je da su među 273,2 milijuna ukradenih računa računi većine korisnika najpopularnijeg ruskog email-servisa Mail.ru te računi dijela korisnika Gmaila, Yahoo Maila i Microsoftovog Hotmaila.

Istraživači Hold Securityja otkrili su to nakon što su pronašli mladog ruskog hakera kako se hvali na forumu da je skupio velik broj ukradenih podataka te da ih je spreman dati. Podaci se mogu koristiti za daljnje provale u račune ili takozvane phishing napade, čime se višestruko povećava rizik od štete za vlasnike dotičnih računa.

- Ove informacije plutaju u podzemlju, a ova osoba pokazala je spremnost da podatke da ljudima koji su ljubazni prema njoj - rekao je Holden, dodajući da se podaci mogu zloupotrijebiti više puta. Holden je rekao da je haker tražio samo 50 rubalja za podatke, ali ih je na kraju dao besplatno nakon što su ga zaposlenici Holda hvalili na forumima.

Iz Mail.ru-a rekli su da će upozoriti korisnike koji su potencijalno na udaru, a iz Microsofta su rekli da imaju dodatne sigurnosne mjere za zaštitu vlasnika.

>> Muškarac iz Nedelišća zbog lažnog PayPala ostao bez nekoliko tisuća kuna

>> LinkedIn je pravi eldorado za cyber-kriminalce

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije