Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVARANTI

Psićima mame žrtve pa im otimaju tisuće dolara

sibirski haski
Željko Hladika/Pixsell
22.01.2014.
u 15:30

Kellie Bohrer naručila je psa za 320 dolara, no agencija je stalno tražila još novca

Internetom kruži nova vrsta prijevare u kojoj su žrtve ljubitelji pasa. Naime, kako piše CBS4, lažna agencija prodaje psiće po diskontnim cijenama, no nakon registracije stalno traži još novca, a psi nikako da stignu u ruke vlasnika.

Kellie Bohrer iz Aurore u Coloradu jedna je od žrtava. Ona je na stranici dog.oodle.com pronašla psića, sibirskog haskija, po cijeni od samo 320 dolara, što je dosta povoljno uzme li se u obzir da čistokrvni haskiji mogu koštati i 1000 dolara. Bohrer je kontaktirala prodavače te dobila više fotografija i certifikat o registraciji.

Međutim, tada su krenuli problemi.

- Iz agencije su zvali i rekli da im moramo dati još 1600 dolara - objasnila je Bohrer. Taj je novac trebao služiti kao osiguranje za dostavu psa od Washingtona do njezina doma, a Bohrer je dobila potvrdu da će joj novac biti vraćen. Uskoro je stigao novi e-mail u kojemu se traži još 1000 dolara za cijepljenje, a na kraju su tražili još 4500 dolara.

Bohrer je u tom trenutku napokon odlučila "povući ručnu". Raspitala se i otkrila da je certifikat koji je dobila zapravo kopija certifikata prave tvrtke American Pet Registry iz Arkansasa. Iz te su tvrtke rekli da su dobili već desetak pritužbi na prijevaru iz raznih dijelova SAD-a.

FBI-evci su rekli kako je ova prijevara slična brojnim drugim prijevarama koje se događaju na internetu, samo što se u ovom slučaju žrtve mame slatkim psićima. Kellie Bohrer ostala je bez 3000 dolara i želi upozoriti druge ljude na ovu prijevaru.

- Ne želim da drugi ljudi pate - rekla je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije