Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJET TVORNICI

Pogledajte kako se radi Eric Clapton Fender Stratocaster

Eric Clapton
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
24.03.2014.
u 11:17

Fender u Coroni proizvede 200.000 gitara na godinu, a izrada jedne gitare traje 3-4 tjedna

U vrijeme kada američke multinacionalne kompanije većinom proizvode u dalekoistočnim zemljama prava je rijetkost pronaći neku koja još uvijek proizvodi u SAD-u. Jedna od njih je i Fender.

Doduše, ovaj slavni proizvođač instrumenata i pripadajuće opreme proizvodi u mnogim drugim zemljama, među kojima su (ili su u jednom trenutku bili) Meksiko, Japan, Kina, Indonezija i Koreja, no najskuplje i najbolje gitare i dalje se rade u Coroni u Kaliforniji. Fender u tamošnjoj tvornici proizvede 200.000 gitara na godinu, a izrada jedne gitare traje 3-4 tjedna.

Bloomberg je u sklopu serije Made in America posjetio tu tvornicu, a u videu se između ostalog može vidjeti kako se izrađuje Eric Clapton Stratocaster, jedna od prvih Fenderovih signature-gitara.

>> Grobar ukrao električnu gitaru iz lijesa ratnog veterana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije