Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČAN MARKETING

Oznaku Wi-Fi viđamo svuda, ali zapravo ne znači ništa

Wi-Fi
Foto: Pixabay
07.12.2016.
u 23:00

Wi-Fi doista ne znači Wireless Fidelity kao što bi to bilo logično zaključiti, nego je jednostavno proizvod odličnog marketinga

Oznaku Wi-Fi svakodnevno susrećemo na svakom koraku, no možda ne znate kada ju je i tko izmislio te što ona zapravo znači. Ime popularne tehnologije bežičnog prijenosa podataka potječe iz 1999. godine kada je osnovana Wireless Ethernet Compatibility Alliance, danas Wi-Fi Alliance, mreža kompanija koje tu tehnologiju implementiraju.

Kako se u originalu tehnologija zove IEEE 802.11b Direct Sequence, unajmljena je konzultantska tvrtka Interbrand što nije bio loš izbor jer je ista tvrtka osmislila imena poput Prozac, Compaq, Imation...

Ondje su se jednostavno dosjetili da na temelju također megapoznate kratice hi-fi stvore Wi-Fi. Međutim, Wi-Fi doista ne znači Wireless Fidelity kao što bi to bilo logično zaključiti, nego je naprosto proizvod odličnog marketinga koji zapravo ne znači ništa. Konfuzija je nastala jer je u početku, zbog bojazni da se ime neće razumjeti, uz oznaku Wi-Fi stajalo “the Standard for Wireless Fidelity”.

>> Sabor i tableti: Zastupnicima su već jednom nabavljena prijenosna računala

Komentara 1

Avatar nijeminišta
nijeminišta
09:31 09.12.2016.

a zašto bi moralo nešto "značiti"??? što znači "ping-pong"? ili intelov "tick-tock" model?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije