Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENA MREŽA

Nose Wi-Fi-uređaje u ruksacima da izbjeglicama omoguće pristup internetu

Otvorena mreža
Foto: Facebook
1/2
22.09.2015.
u 09:25

Mnogi od njih nisu se danima čuli s obiteljima, kaže Valent Turković, osnivač ovog projekta u Hrvatskoj

U Osijeku je pokrenut projekt Otvorena mreža koji stvara mobilne Wi-Fi točke kako bi izbjeglicama omogućili pristup internetu, prenosi Mashable. Volonteri koji nose prijenosne Wi-Fi-uređaje u ruksacima dosad su bili u Tovarniku, Belom Manastiru i Opatovcu te kažu da su reakcije izrazito pozitivne.

– Mnogi od njih nisu se danima čuli s obiteljima. Ne znaju gdje su. U većini slučajeva okružilo nas je toliko ljudi da nismo imali vremena razgovarati s njima – rekao je za Mashable Valent Turković, osnivač ovog projekta u Hrvatskoj.

Jedna od najvećih zapreka im je nedostatak 3G mreže. Turković kaže da im je plan za budućnost izraditi izdržljiviju mrežu neovisnu od lokalnih mobilnih operatora koja bi mogla funkcionirati u kriznim slučajevima poput ovoga.

>> U Opatovcu više stotina izbjeglica. Na Bregani mirno, promet bez poteškoća

Komentara 3

VI
VisAVis2
11:00 22.09.2015.

Molim prestanite govoriti o izbjelicama, a prikazivati dezertere!

AJ
ajesmojadni
10:51 22.09.2015.

A zbog radi toga T-mobil ima problema. A ja ljut na korporaciju, faaak.

JU
jurajuric116
11:30 22.09.2015.

bolje da su operateri omogućili internet i sav promet stavili pod nadzor SOA-e. da se barem zna tko s kim i što komunicira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije