Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od 2018.

Netflix i ostale online usluge bit će dostupne svima i svuda unutar EU

Netflix
Foto: PR FOTO
1/2
08.02.2017.
u 21:15

Sve online pretplate koje imate, bilo na TV kanale, filmske servise, e-knjige ili glazbene servise, moći ćete koristiti svuda u EU

Europljani su dogovorili da će do 2018. godine omogućiti svim svojim građanima da digitalne pretplate koje imaju mogu konzumirati bilo gdje unutar zemalja Europske unije. Primjerice, hrvatski pretplatnik na Pickbox moći će gledati taj program i na odmoru u Francuskoj. Jednako tako Francuz na odmoru u Hrvatskoj moći će bez problema pratiti svoj omiljeni Canal+.

Online pružatelji sadržaja poput Netflixa, MyTF1 ili Spotyfya korisnika će prepoznati prema podacima o plaćanju, postojećem ugovoru ili provjeravajući IP adresu. Svi online servisi morat će primijeniti nova pravila ponašanja, oni koji pružaju besplatan sadržaj moći će sami odlučiti hoće li omogućiti prenosivost za svoje pretplatnike.

Sva pravila trebala bi biti usuglašena i formalizirana do 2018., a putnici u EU moći će uživati u blagodatima jedinstvenog tržišta također od početka iduće godine. Set pravila moraju potvrditi i Vijeće i EU parlamentarci. Ukidanje geolokacijskih prepreka prvo je u nizu promjena u sklopu modernizacije europskih autorskih prava unutar strategije jedinstvenog digitalnog tržišta na kojem inzistira Europska komisija.

>> Ove 4 tvrtke ne silaze s vrha najinovativnijih

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije