Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Godina noviteta

Igre nam dolaze u sobu

igranje igrice
Foto: DPA/PIXSELL
11.01.2016.
u 09:00

Veliku pozornost privlači igrica “Posljednji čuvar” (The Last Guardian) koju će Sony plasirati ove godine, a priča o dječaku koji se pokušava izbaviti iz ruševina dvorca uz pomoć pernatog stvorenja zvanog Trico.

Virtualna stvarnost zaista nam stiže jer Microsoft priprema projekt HoloLens u kojem igre izlaze u sobu.

Prvi pokušaj već je pokazan novinarima. Riječ je o Minecraftu u kojem igrači sudjeluju u zbivanjima s likovima na svom stolu, piše Guardian proglašavajući 2016. godinom velikih igara. Svi veliki proizvođači pripremaju svoje adute za rastuće tržište, a snimaju se i novi filmovi prema igricama. Kako se dosadašnji takvi filmovi nisu proslavili, sad ih rade autori igrica. Na platno stižu “Assassin’s Creed”, “Angry Birds”, a s velikim budžetom snima se “Warcraft”.

Veliku pozornost privlači igrica “Posljednji čuvar” (The Last Guardian) koju će Sony plasirati ove godine, a priča o dječaku koji se pokušava izbaviti iz ruševina dvorca uz pomoć pernatog stvorenja zvanog Trico. Priprema se i remake nekih igrica, kao što su “Doom” i “Final Fantasy VII.” Neke kuće spajaju TV i igrice, pa će igrači igre “Quantum Break” pogledati TV-epizodu i to s gledišta negativaca. Nintendo priprema novu konzolu NX da bi sustigao konkurenciju.

>> Facebook potvrdio da radi na aplikacijama za virtualnu stvarnost 

>> Autori Call of Dutyja kupili autore Candy Crusha za 5,9 milijardi dolara

Ključne riječi

Komentara 1

ME
meerkat
13:02 13.01.2016.

Do sada su mi igre bile u kuhinji, hvala Microsoft!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije