Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crowdfunding kampanja

Hrvoje Prpić uspio prikupiti dva milijuna kuna za projekt Trillenium

Hrvoje Prpić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
06.08.2015.
u 08:53

Ideja projekta jest da kupci pregledaju proizvode u virtualnim trgovinama tehnologijom virtualne stvarnosti, 3D vizualizacijom, ali i preko mobilnih platformi

Projekt Trillenium hrvatskog poduzetnika Hrvoja Prpića uspio je u sklopu crowdfunding kampanje na Seedersu skupiti više od 2 milijuna kuna za svoju platformu za kupovanje u 3D okruženju. Zamišljeno je, naime, da kupci pregledaju proizvode u virtualnim trgovinama tehnologijom virtualne stvarnosti, 3D vizualizacijom, ali i preko mobilnih platformi.

– Uspjeli smo! Skupili smo 100% i ušli u overfunding. Ovo je najveći uspjeh crowdfundinga u Hrvatskoj, a ja se nadam da nećemo dugo držati tu poziciju i da će nas drugi prestići što prije. Ovo je najbolji način financiranja startupa i nadam se da će se nakon naše kampanje pojaviti još stotine sličnih, jednako tako uspješnih, a nadam se i uspješnijih – objavio je Prpić na Facebooku.

–  Obećavam da ću napraviti sve od sebe da taj novac oplodim i donesem ovim  hrvatskim investitorima, kojih je 199, barem dvostruko više nego što su uložili. Sve manje od toga ću smatrati porazom – napisao je.

Ideja za projekt Trillenium počela je prije šest godina, a prvi ozbiljniji korak napravljen je ove godine potpisivanjem ugovora s najvećom svjetskom online modnom trgovinom, britanskim ASOS-om, s čijim je fondom rizičnog kapitala ušao u prikupljanje dodatnih ulagača i novca, odnosno pokrenuo “crowdinvesting” kampanju na poznatom servisu Seedrs.

Prpićeva tvrtka registrirana je u Engleskoj, a preselio je sjedište nakon borbe s Poreznom upravom i, kako je tada rekao, nepravedne kazne koja ga je, ali i brojne druge poduzetnike sa sličnim problemom, otjerala iz Hrvatske.

>> Hrvoje Prpić prikuplja novac za projekt Trillenium

Komentara 14

LO
loza
09:56 06.08.2015.

Rupa bez dna. Trebao se odavno povuči iz projekta ali previše uloženo... Da 3D shopping funkcionira bio bi implementiran u Second Life i sličnim aplikacija, to kritičari govore od samog starta. U kapitalizmu odlazak u shopping je "nedeljna misa", 3d3d je totalni promašaj.

SA
Sauron
11:31 07.08.2015.

Ovaj projekt traje već 8 godina ako ne i više..... i sad je to odjednom uspjeh i po svim je madijima i bla bla ...bla bla...... meni se čini da je Prpa sam uplatio lovu koja mu je trebala..... Sudeć po onome što mi je poznato o projektu..... mislim da u bližoj budućnosti znači narednih 10-15 godina nema prolaz.....

Avatar Francek007
Francek007
22:19 09.08.2015.

Meni samo nije jasno zašto novinari ne odu do porezne i vide što je Prpić sve muljao i kome je sve zagorčao život, neka pitaju njegove suradnike....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije