Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova mogućnost

Hoće li 3D printanje omogućiti kolonizaciju Marsa?

Phoenix9
NASA
03.10.2013.
u 20:24

Tim znanstvenika razvija plan da se korištenjem 3D printanja izgrade kuće na Marsu i osigura hrana za prve kolonizatore.

Prvi ljudi na Marsu mogli bi koristiti 3D printanje kako bi izgradili održivu ljudsku koloniju na \"Crvenom planetu\", piše Space.

Tim znanstvenika razvija plan da se korištenjem 3D printanja izgrade kuće na Marsu i osigura hrana za prve kolonizatore. No, kako bi se ostvario ovaj plan, prvi koji će stići na Mars će morati donijeti neku opremu. Osnivač Fondacije Mars Bruce Mackenzie je kazao da jednom kada novi stanovnici donesu 3D printere na Mars, moći će se izrađivati razni objekti potrebni za život, a i dijelovi za nove 3D printere koji bi ubrzali izradu potrebnih stvari.

Fondacija Mars imja za cilj izgraditi i organizirati život na prvoj koloniji na Crvenom planetu. - Ključ za život na Marsu je korištenje sirovina koje tamo možemo naći - rekao je Mackenzie te dodao kako od sirovina koje su već pronađene na planetu mogu izrađivati plastiku što znači da će biti moguće izgraditi jeftinu \"bazu\".

>>Sjajno otkriće! U tlu na Marsu nalaze se velike količine vode

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije