Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cyberrat

Hakeri iz Rusije izveli najveću virtualnu krađu podataka u povijesti

hakeri
Foto: ilustracija
06.08.2014.
u 17:02

Napadnuti su ljudi i kompanije, od kojih su neke svjetski lideri u svojoj branši

Skupina ruskih hakera izvela je najveću virtualnu krađu podataka u povijesti i došla u posjed 1,2 milijarde korisničkih imena i lozinki vezanih za više od pola milijarde e-mail adresa. Američka kompanija za sigurnost na internetu Hold security objavila je da su podaci ukradeni sa 420 tisuća internetskih stranica, među kojima ima i onih koji pripadaju “liderima u gotovo svakoj gospodarskoj grani na svijetu”, piše BBC. Ruski hakeri najprije su na crnom tržištu došli do baza podataka koje su zatim iskoristili za napade na pružatelje e-mail usluga, društvene mreže i brojne web-stranice kako bi se slao spam i širio malware (zlonamjerni softver koji zarazi računala), koji im je zatim pomogao u napadu.

“Ekspert, koji ne smije o tome govoriti javno, rekao je da su neke velike kompanije svjesne da su ukradeni podaci iz njihovih baza. Hold security neće imenovati žrtve pozivajući se na ugovore o povjerljivosti”, piše New York Times, list koji je prvi otkrio napad ruskih hakera.

Wall Street Journal objavio je da je tvrtka Hold security pokušala zaraditi na svojim informacijama ponudivši kompanijama da ih za 120 dolara mjesečno obavještava jesu li žrtve cybernapada.

>> eBay su napali hakeri! Hitno promijenite svoje lozinke!

>> Ovo je 5 tipičnih web napada čiji su cilj vaši podaci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije