Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
restrukturiranje

Google mijenja ime i stvara novu megatvrtku – holding Alphabet

Google
Foto: Reuters/PIXSELL
11.08.2015.
u 11:15

Larry Page objavio je na blogu u ponedjeljak da je sada generalni direktor Alphabeta, nove skupine kompanija koje uključuju Google, Life Sciences i Calico

Google je stvorio novu kompaniju holding Alphabet Inc.

Larry Page objavio je na blogu u ponedjeljak da je sada generalni direktor Alphabeta, nove skupine kompanija koje uključuju Google, Life Sciences i Calico, javlja Huffington Post.

Sergey Brin, koji je uz Pagea osnovao Google, postat će predsjednik Alphabeta, a novi generalni direktor Googlea postat će Sunder Pichai. 

Pod Googleom će i dalje biti poslovi vezani uz YouTube, Android, karte, pretraživanje i oglase. 

>> Google odustao od Google+ mreže

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
13:30 11.08.2015.

očito neko izbjegavanje plaćanja poreza. stvoriš novu firmu, odgoda plaćanja poreza, i tako u krug. nije ni čudo da dionice tim firmama tako rastu. kad ne plaćaš poreze i sve ostale daće, ostane ti jako puno za dijeliti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije