Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JESTE LI ZNALI?

Koristite Google Chrome? Pogledajte ove trikove!

Google Chrome
Foto: Britta Pedersen/DPA/PIXSELL
06.03.2014.
u 09:42

Chrome je pun korisnih prečaca i manje ili više skrivenih mogućnosti

Google Chrome jedan je od najpopularnijih internetskih preglednika na svijetu, a pun je prečaca i manje ili više skrivenih mogućnosti koji vam mogu olakšati korištenje. Donosimo vam neke od njih:

1. Blokiranje Flasha

Ako ne želite da vam se video-snimke i ostali sadržaji s Flashom automatski pokreću kad otvorite stranicu, možete to spriječiti. Utipkajte: chrome://settings/content u prostor za adresu i u dijelu Dodaci (Plug-ins) označite Kliknite za reprodukciju. Ova opcija pak može uzrokovati probleme s nekim stranicama koje se jako oslanjaju na dodatke, no takve stranice možete postaviti kao iznimke.

2. Srednji klik

Pritiskom na srednji gumb na mišu možete činiti više stvari u Chromeu - gasiti tabove pritiskom na naslov i otvarati linkove u novom tabu bez prebacivanja s taba na kojemu trenutno radite. Potonje možete učiniti i kombinacijom Ctrl + lijevi klik, a Shift + lijevi klik otvara link u novom prozoru.

3. Kontrola više tabova odjednom

Želite li pomaknuti ili zatvoriti više tabova odjednom, možete ih sve odabrati držanjem tipke Shift i klikanjem na njihove naslove. Možete ih, na primjer, sve povući u novi prozor. A ako ste slučajno ugasili tab, možete ga vratiti tako da stisnete Ctrl-Shift-T.

4. Pristup povijesti

Povijesti pretrage možete pristupiti pritiskom na Ctrl-H, no posljednje preglede u svakom pojedinom tabu možete vidjeti tako da stisnete i držite tipku za povratak u gornjem lijevom kutu preglednika.

5. Skrivanje tabova

Rad na hrpi tabova odjednom može stvoriti kaos na pregledniku. Tabove možete sakriti ako odete na chrome://flags i omogućite funkciju Složene kartice. Tabovi neće biti poredani jedan do drugog već složeni jedan na drugome.

>> 5 stvari koje iPhone može a da vi to niste znali

Komentara 1

JU
juraj313
12:16 06.03.2014.

izostavljeno je najkorisnije... CTRL + SHIFT + N muškarci znaju zašto! :P

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije