Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRO ULOŽENI EURI

Svjetski mediji: Kupujte hrvatske kuće, isplati se!

22.05.2009.
u 20:49

Uložite novac u Hrvatsku i Crnu Goru. Zaboravite Španjolsku, koja je nastala na njemačkim kreditima i sada su cijene nekretnina samo u prva tri mjeseca 2009. pale za 6,5 posto, pričekajte da cijene u Floridi još padnu ili uložite novac u dugoročno isplativa odredišta poput Turske i Indije koja tek očekuju gospodarski procvat.

Prve Austrija i Švicarska
Poruke su to svjetskih analitičara koji se bave nekretninama, a koji su Hrvatsku i Crnu Goru svrstale na drugo mjesto najisplativijih mjesta za ulaganja u nekretnine. Uz dodatak da četverosobni apartman s bazenom u Dubrovniku danas vrijedi 1,2 milijuna dolara na europskom tržištu nekretnina. Na prvom mjestu su Austrija i Švicarska gdje trosobni apartman stoji 590.000 dolara, dok je na trećem mjestu Francuska. Jednosobni stan u pariškom Montmartreu stoji oko 620 tisuća dolara.

Hrvatsku su, uz Crnu Goru, svrstali među najvruća odredišta koja svojim položajem i perspektivom mogu brzo vratiti uloženi novac. I to usprkos svim predviđanjima koja govore da će ova turistička sezona Hrvatskoj donijeti daleko manje novca od očekivanog. Crna Gora s druge strane od 2001. ima stalni porast turizma od 28 posto, a od 2005. cijene nekretnina rasle su svake godine za 20 posto.

Pravo vrijeme za kupnju
– U svijetu je već počela rasprodaja nekretnina. Tako je čak i nekoliko njemačkih banaka već krenulo u rasprodaju svojeg portfelja u nekretninama spuštajući cijene i do 50 posto – kaže Falk Schollenberger, prvi čovjek kompanije Jones Lang LaSalle, zadužen za rezidencijalna ulaganja u Njemačkoj.

Oni koji žele uz veliki rizik zaraditi mnogo, svakako trebaju uložiti novac u nekretnine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, posebice u Dubaiju. Cijene nekretnina su tamo, prema analizi stručnjaka UBS-a, već pale 25 posto u odnosu na početak 2008. i mogle bi pasti još 70 posto do kraja godine. Stoga je upravo sad pravo vrijeme za kupnju.

Želite prijaviti greške?