Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skandal u sloveniji

Zoran Janković: Curenje podataka igra je mojih političkih protivnika

zoran janković, slovenski parlament (1)
AFP/PIXSELL
22.05.2012.
u 16:45

Tajni dokument porezne uprave prikazan je u emisiji slovenske televizije Pop TV, a po svemu sudeći, protiv Jankovića se vodi postupak

Sloveniju trese političko-financijski triler, a glavnu ulogu u njemu ima Zoran Janković, dugogodišnji gradonačelnik Ljubljane i predsjednik Pozitivne Slovenije koja je, iako osnovana prije samo nekoliko mjeseci, pobijedila suparnike na izborima i sa 28 zastupnika postala najjača stranka u parlamentu!

Televizijska postaja Pop TV prikazala je, naime, u svome programu tajne dokumente porezne uprave iz kojih je vidljivo da je dio novca koji je grad Ljubljana uplaćivao tvrtki Grep za gradnju sportskog centra Stožice kompliciranim trasama završio na računu KLM Naložbe, tvrtke čijih je 62,5 posto u vlasništvu Jankovića.

Prema prikazanim dokumentima, grad Ljubljana uplatio je Grepu 19. kolovoza prošle godine 3,9 milijuna eura, da bi ta tvrtka, iz nepoznatih razloga, 26. kolovoza pola milijuna eura uplatila tvrtki Baza Dante, čiji je direktor Boštjan Stamejčić, vođa projekta u tvrtki Electa, koja je inače u Jankovićevu vlasništvu. Istog dana kada im je novac "sjeo" na račun, Baza Dante uplaćuje tih pola milijuna eura na račun KLM Naložbe, čiji su, uz Jankovića, ostali vlasnici bivši direktori Mercatora i dogradonačelnici Ljubljane Aleš Čerin i Jadranka Dakić te Jankovićev kolega Marjan Sedej. Prema navodima porezne uprave, u ovome trenutku vodi se pretkazneni postupak, odnosno prikupljanje dokaza nakon kojih će se eventualno otvoriti kazneni postupak. Janković sve niječe.

– Uplata KLM Naložbi bio je zajam koji je vraćen početkom siječnja uz kamatu od sedam posto, a curenje ovih tajnih dokumenata igra je mojih političkih protivnika – tvrdi Zoran Janković.

Komentara 8

TO
Toni50
20:03 22.05.2012.

Neda da se komentira ispod originalnoga članka ! Povorku ponosa nazvao povorkom bolesnih pedera: pravo na mišljenje koje dijeli sa 95% ili koji procebnat više iskrenih ljudi ... Ili pritiskom iz eu mora da se vjeruje da je svaki pederlukuk isto dobro došao i da sve treba podržavati bez vlastitoga stava. Pravo na oredjeljenje mišljenja - i vjerovanja ! Nije li pismeni javno objavljen stav Karle Del Ponte da su >Hrvati podmuklo pokvaren kurvinski narod !? I tko je digao tužbu i tražio da se odšteta ispalti i da se zabrani ta rečenica za sav narod ???

DZ
dzukaficuka
20:19 22.05.2012.

Pozitivnsa Slovenija napredna stranka Srbije itd ive ita mustra strikanja .Jedino nasi Politicari to ne primijecuju.Onaj ko Nikolica ugosti u HR treba ga u top i u Madarsku

BR
BratCroat
17:10 22.05.2012.

Obična balkanska lopina sa politićkim pokrićem ex. komunista Kućana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije