Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
češki predsjednik

Zeman optužuje migrante da koriste djecu kao "živi štit"

zeman
Foto: Reuters/PIXSELL
25.10.2015.
u 16:58

Izbjegla djeca, tvrdi Zeman, "služe kao živi štit ljudima s iPhoneima, ekonomskim migrantima", kazao je češki predsjednik u razgovoru za internetski tabloid Blesk

Češki predsjednik Miloš Zeman optužio je danas ekonomske migrante da koriste djecu kao "živi štit", prenosi AFP i podsjeća da je Europa zapljusnuta valom migranata bez presedana od Drugog svjetskog rata.

Izbjegla djeca, tvrdi Zeman, "služe kao živi štit ljudima s iPhoneima, ekonomskim migrantima", kazao je češki predsjednik u razgovoru za internetski tabloid Blesk.

 "Oni koji se skrivaju iza djece ne zaslužuju naše suosjećanje. Vode djecu u malim čamcima znajući da postoji opasnost od utapanja", kazao je Zeman, prvi predsjednik države u povijesti samostalne Češke izabran izravnim glasovanjem birača, na vlasti od 2013.

Zeman je već imao niz izjava na račun migranata pa je tako, između ostalog, kazao da "ih nitko ovdje nije pozvao" i da će migranti "umjesto čeških zakona poštivati šarijatske zakone". Također je kazao da nas veo koje žene nose "lišava ljepote žena jer su pokrivene od glave do pete", ali da je "za neke žene veo naravno prednost, no one nisu u većini".

U četvrtak je dužnosnik UN-a za ljudska prava Zeid Ra'ad Al Hussein izjave češkog predsjednika ocijenio "islamofobnim". Zeman nije ostao dužan već mu je poručio da vodi "kampanju protiv Češke Republike". Hussein je također kritizirao i uvjete u prihvatnim logorima za migrante, a Zeman ga je danas pozvao da ih sam obiđe. 

>> Pahor: Slovenija ne smije postati džep u kojem bi se skupljale izbjeglice

Komentara 18

PU
Pukovnik10
17:31 25.10.2015.

potpuno je u pravu,samo i svi mediji pokazuju starce i djecu a one koje bih trebali zaobilaze.

DU
Deleted user
18:05 25.10.2015.

Pa i koriste ih kao živi štit, 2/3 su muškarci koji odmah guraju žene i djecu naprijed kad ih policija blokira.

VE
vedriti
17:44 25.10.2015.

Upravo je. A to sto vrh Eu ne vidi, ili im je cilj da izbije rat to je druga stvar. Svako normalan kada odlazi od kuce di je rat. Nije mu bitno di ide, i ne prolazi 5 drzava. To je politika vrha Eu sa Amerima. Treba se upitati tko je na vrhu Eu, i dali mu je stalo do Eu. Ili zeli rat? A do toga bi moglo lako doci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije