Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Sarajevu

Željko Bebek, Milijan Brkić... Tko je od poznatih došao na doček pape Franje

Poznati na dočeku pape Franje
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/15
06.06.2015.
u 10:44

- Sretan sam što se nalazim u ovom gradu koji je toliko propatio tijekom krvavog rata i koje je sada opet mjesto suživota i dijaloga - rekao je Papa Franjo

Deseci tisuća ljudi, procjenjuje se njih 65.000, došli su danas u Sarajevo dočekati papu Franju koji je sletio oko 9 sati. Među njima su i brojne poznate osobe iz javnog života poput Željka Bebeka sa suprugom Ružicom, Milijana Brkića, Josipe Rimac, Ivana Šukera...

Papu su na aerodromu dočekali član Predsjedništva BiH Dragan Čović, kardinal Vinko Puljić i apostolski nuncij Luigi Pezzuto. Papu je dočekalo i oko 140 djece u narodnim nošnjama, a on se rukovao sa svakim pojedinačno.

Papa je po dolasku posjetio zgradu Predsjedništva gdje ga je dočekao predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić te dva člana Bakir Izetbegović i Dragan Čović.

- Draga braćo i sestre, zahvaljujem članovim predsjedništva na BiH na ljubaznosti ugošćavanja i lijepim pozdravnim riječima koje su mi upućeni. Sretan sam što se nalazim u ovom gradu koji je toliko propatio tijekom krvavog rata i koje je sada opet mjesto suživota i dijaloga - rekao im je Papa Franjo koji se ubrzo uputio prema stadionu Koševo.

>> Papa Franjo: Moramo vrednovati ono što nas ujedinjuje

>> 'Papa Franjo će uskoro doći i u Hrvatsku'

Komentara 59

VI
viluk007
13:29 06.06.2015.

Koji je narod započeo I Svjetski rat i onda mudro zbrisao na Krf.

DU
Deleted user
11:08 06.06.2015.

kakava je mržnja prema katolicima na ovome portalu ne postoji ni medju isilom

VI
viluk007
13:34 06.06.2015.

Zašto su Svetosavci toliko aktivni na temi oko Pape u Bih vjerovatno zbog ljubavi prema Katolicima. Sve šta oni od svoje silne ljubavi žele Katolicima neka se dogodi njima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije