Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tražili šest osumnjičenika

Zbog terorističke prijetnje evakuirane dvije željezničke postaje u Muenchenu

Evakuacija u Munchenu
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/7
01.01.2016.
u 02:45

Policija je evakuirala ljude sa glavne željezničke postaje u tome gradu te s još jedne postaje u distriktu Pasing

Prijetnja zbog koje su u četvrtak navečer evakuirane dvije željezničke postaje u Muenchenu povezana je sa islamistima, izjavila je u petak glasnogovornica muenchenske policije.

Policija je u četvrtak navečer evakuirala ljude sa glavne željezničke postaje u glavnom bavarskom gradu te s još jedne postaje u distriktu Pasing, zbog kako su navele vlasti, vjerodostojne terorističke prijetnje, objavio je ranije Dpa. Vlakovima je zabranjen ulazak na glavnu željezničku postaju u Muenchenu, koja je inače druga po gustoći prometa u Njemačkoj. 

"Kao odgovor na vjerodostojna izvješća, muenchenska policija vjeruje da postoji prijetnja od terorističkog napada na području Grada. Prema raspoloživim informacijama, za koje smo prosudili da su vjerodostojne, noćas se namjerava provesti napad", objavila je policija na Facebooku.

Kako doznaje njemačka novinska agencija, odlučujuće naznake koje su motivirale tamošnju policiju na zatvaranje tih postaja pristigle su od francuskih vlasti. Prijetnja potječe od skupine, koju policija nije imenovala. Muenchenski dnevni list Sueddeutsche Zeitung izvijestio je da je cilj policijske istrage šest osumnjičenika. Policija je o mogućim napadima doznala iz više izvora, piše Dpa.

Zbog terorističkih prijetnji, nekoliko je velikih svjetskih gradova pod velikim mjerama sigurnosti. Tako je tradicionalna proslava Nove godine u Parizu ove godine skromnija i uz jake mjere sigurnosti. Zbog terorističkih prijetnji vatromet je u otkazan u Bruxellesu, prijestolnici Belgije i sjedišta Europske unije, a u ponedjeljak je objavljeno da će Crveni trg u Moskvi, na kojem se tradicionalno dočekuje nova godina, biti zatvoren zbog bojazni od potencijalnih napada.

Sigurnost je pojačana i u SAD-u, pa je tako u New Yorku policija poduzela izvanredne mjere kako bi pojačala sigurnost na tradicionalnoj proslavi Nove godine na Times Squareu, gdje se očekuje milijun ljudi.

>> Prijestolnica svjetla bez vatrometa, Crveni trg bez turista

>> Zbog straha od terorizma, otkazan novogodišnji vatromet u Bruxellesu

Komentara 27

AN
ANTIkomunist55
00:10 01.01.2016.

ljudi sretna nova a isilovce pod noge samo polako

KA
kajbum
01:17 01.01.2016.

Bitce posla za sve ove inzinjere I doktore sto su ih primili.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
02:59 01.01.2016.

jel da saljemo jos "sirijaca" ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije