Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAĐARSKA

Zbog loših odnosa s Hrvatskom Orban se ove godine neće odmarati na Jadranu

Milanović i Orban
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
19.07.2015.
u 08:15

Orban je u Hrvatskoj ljetovao 29 godina

Mađarski premijer Viktor Orbán ovog će ljeta prekinuti tradiciju dugu 29 godina. Neće doći na odmor u Hrvatsku. Razlog iza toga “loši su odnosi dviju država”, a privatni boravak u Hrvatskoj u ovom trenu ne bi bio primjeren, govori se u mađarskim diplomatskim krugovima.

Mađarski je premijer nije ni dosad isticao da redovno dolazi u Hrvatsku na odmor sve otkako je 1986. sa suprugom medeni mjesec proveo u Umagu. Spominjalo se da, osim u Istru, odlazi i na otoke, posebice na Mljet. No ove je godine politička situacija eskalirala, što su neki povezali sa skorim pravorijekom koji bi hrvatski Ustavni sud trebao dati o presudi kojom je bivši hrvatski premijer Ivo Sanader osuđen zbog primanja mita od predsjednika uprave MOL-a Zsolta Hernádija 2009. godine.

Prvo je krajem lipnja ministar ureda mađarske vlade János Lázár kazao da su u Hrvatskoj na djelu protumađarske aktivnosti.

Dva tjedana potom ministar vanjskih poslova Péter Szijjártó na susretu s čelnikom hrvatske oporbe Tomislavom Karamarkom u Zagrebu kazao je da su “odnosi Mađarske i Hrvatske na najnižoj su razini do sada i to potkopava mađarske interese”.

>> Juncker rekao mađarskom premijeru Viktoru Orbanu da je diktator i ošamario ga

>> Hrvatska - Mađarska: Odnosi loši? A raste i izvoz i broj mađarskih turista...

Komentara 148

KL
klasika
08:34 19.07.2015.

Šteta, riječ je o jednom od rijetkih europskih političara s kičmom i politikom koja u obzir ima dobro vlastitog naroda.

DU
Deleted user
08:43 19.07.2015.

Mahniti Zoka i kukuriku svjesno vode Hrvatsku prema totalnoj vanjskopolitickoj izolaciji. Ne moze me nitko uvjeriti da je Dacic bas sve NATO "partnere" zaustavio da ne posalju svoje delegacije. I to je samo jedan, najekstremniji primjer te politike.

AB
Abcd...
10:08 19.07.2015.

Nasi najbolji prijatelji su Madjari. Najvise su nam pomogli kada nam je bilo najpotrebnije. Sjetimo se samo stotina slepera sa oruzjem sto su prelazili preko granice, dok su nam Ameri uveli sankcije i to imali na snazi do 1999. Smeca najobicnija. Orban je trebao biti pozvan na proslavu Oluje. Bog ga blagoslovio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije