Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skromna, ali smjela

Zbog legalizacije marihuane i gej brakova ovo je zemlja godine!

urugvaj
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
20.12.2013.
u 14:35

Vodi je najsiromašniji predsjednik na svijetu, Jose Mujica, a svojim liberalnim zakonima, otvorila je nove pravce, što je razlog zašto je proglašena najboljom

Urugvaj je zemlja godine, prema odabiru magazina "The Economist". Vodi je najsiromašniji predsjednik na svijetu, Jose Mujica, a svojim liberalnim zakonima, otvorila je nove pravce, što je razlog zašto je proglašena najboljom.

- Gej brakovi pitanje su koje ruši granice i koje je povećalo globalnu ljudsku sreću, a besplatno je. Nekoliko država je provelo tu politiku u 2013., uključujući Urugvaj koji je istovremeno jedinstven, zbog legalizacije i regulacije proizvodnje, prodaje i upotrebe kanabisa - navodi se u objašnjenju. Mujicu nazivaju "zadivljujuće skromnim i iskrenim".

"The Economist" kaže kako se u izboru najdržave nosu vodili BDP-om, jer inače bi onda u konkurenciji bio i Južni Sudan, koji ima porast BPD-a od 30 posto, jer je prijašnje godine pao za čak 55 posto.

- Skromna, ali smjela, slobodarska i raspoložena za dobar provod, Urugvaj je država godine! - zaključuje "The Economist".

>>Prva zemlja koja će ubirati porez od trgovine marihuanom

Komentara 10

Avatar DonLon
DonLon
20:58 20.12.2013.

Tko je od rezidencijalnih genijalaca uopce procitao clanak kojeg se tu citira kao izvor?

Avatar DonLon
DonLon
18:20 20.12.2013.

"The Economist" je vrlo cijenjen, za razliku od ojadjenih zajapurenih balkanezera koji sjede i mrze, mrze, mrze

Avatar million
million
17:21 20.12.2013.

Dovoljno je samo procitati tko ih je proglasio "zemljom godine " pa da normalan covjek zakljuci o cemu se tu radi i koliko ce biti "sretni" kroz koju godinu ! Dugo nisam procitao odvratniji clanak !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije