Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapovjednik iz Afganistana

Zadatak da uništi ISIL dobio general J. Allen

John Allen
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
12.09.2014.
u 20:40

Moramo razbiti ISIL. Napasti njegov središnji živčani sustav i potpuno ga uništiti, kaže John Allen

Čast da povede koaliciju u borbu protiv tzv. Islamske države koju je u četvrtak najavio predsjednik Obama, dobio je američki general John Allen (60). Obama mu je dao jasan zadatak – uništiti džihadiste i ISIL!

Umirovljeni general Allen dobio je zadatak da povede u borbu snage koje imaju podršku četrdesetak zemalja, objavili su američki dužnosnici. 
John Allen rođen je 1953. godine u saveznoj državi Virginiji, a 1976. završio je akademiju za marince (US Naval Academy). Od 2002. Allen je glavni operativac za azijsko-pacifičko područje.Od 2006. do 2008. bio je zamjenik glavnog zapovjednika u iračkoj provinciji Anbar u borbi protiv Al-Qa’ide. Od 2011. do 2013. bio je glavni zapovjednik američkih postrojbi u Afganistanu.

“Moramo razbiti ISIL. Moramo napasti njegov središnji živčani sustav i potpuno ga uništiti. Amerika sa svojim saveznicima mora poraziti ISIL na području od Mosula do zapadne Sirije”, napisao je nedavno Allen na internetskom portalu defenseone.com. CIA je danas objavila da ISIL raspolaže s više od 30 tisuća vojnika, dok se prije govorilo da ih je 10 tisuća.

>>Džihadisti iz Europske unije

>>Obama ISIL prepušta nasljednici – H. Clinton?

Komentara 10

AP
apolon
23:31 12.09.2014.

O.K. žestoki momci ...razbit ćete "glavu" ISIL-a ....i nakon toga oni će se pregrupirati te stvoriti novu militantnu -organizaciju! Upravo tako je nakon Iračke Al -Qaide nastao ISIL ( uz vašu skromnu pomoć,) to pak jasno sugerira da su Ameri jasno sugerira da su Ameri izgubljeni u Arapskome svijetu!

RA
ranko75
23:22 12.09.2014.

Prvo neka se pokaze,pa onda opisivati njegovu biografiju. Ako se ukaki, znaci nije ni trebalo pocinjeti kao da je vec pobjednik.

UN
unbekant
08:05 13.09.2014.

Ta sva dogadjnja i stvaranje "neprijatelja"je pametno odradjeno od strane zapdnih pljackasa,i dok se ISIL "stvara,razbija,unistva,dotele zapdni pljackasi "izvoze" milijarde i milijarde barela nafte dnevno,i milijarde kubika plina dnevno,iz Iraka,a da stim nista ne placaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije