Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zahvaljujući Johnu Kasichu

Washington Post među pobjednike republikanske debate uvrstio i Kolindu Grabar-Kitarović

kolinda grabar kitarović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
11.03.2016.
u 13:45

Washington post navodi da su pobjednici debate Marco Rubio, Donald Trump, Ted Cruz, ali i Kolinda Grabar-Kitarović

Sinoć je završena posljednja, 12. republikanska debata uoči ključnih predizbora 15. ožujka, a glavna tema rasprave bilo je useljavanje u SAD. 

Washington post navodi da su pobjednici debate Marco Rubio, Donald Trump, Ted Cruz, ali i Kolinda Grabar-Kitarović zahvaljujući Johnu Kasichu koji se našalio rekavši "da nije bilo useljavanja, ja bih se danas natjecao za predsjednika Hrvatske". 

"Zbog Kasicheve šale da bi bio u utrci za hrvatskog predsjednika da nema imigracije u Sjedinjene Države, googlao sam Grabar-Kitarović. Sigurno nisam bio jedini", piše novinar WP-a Chris Cillizza.

 

Inače, ton na raspravi, koja je održana u organizaciji CNN-a na Floridi, bio je pomirljiviji nego prije. Protukandidati nisu žestoko napadali Trumpa na osobnoj razini, jer se pokazalo da mu to ne može nauditi, nego su se fokusirali na manjkavosti njegove politike.

Za četiri dana, 15. ožujka, održavaju se važni predizbori na Floridi i u Ohiu.

Florida je matična država senatora Marca Rubija i pobjeda mu je gotovo nužna za ostanak u utrci. Po anketama, on kaska za Trumpom, ali je posljednjih dana uspio smanjiti zaostatak na manje od 10 posto.

John Kasich u sličnoj je situaciji. Njemu je kao guverneru Ohija također presudna pobjeda u matičnoj državi. Po anketama, u mrtvoj je utrci s Trumpom.

Ove su dvije države važne jer će pobjedniku pripasti svi delegati, a ne kao što je dosad bio slučaj u proporcionalnom odnosu s postotkom osvojenih glasova.

Trump je u dosadašnjem tijeku predizbora osvojio 458 delegata, teksaški senator Ted Cruz 359, Rubio 151, a Kasich 54. Za pobjedu je potrebno imati 1237 delegata. Republikanci 15. ožujka još glasuju u Missouriju, Illinoisu i u Sjevernoj Karolini.

U svih pet navedenih država istog se dana odvijaju i demokratski predizbori.

>> Trump je ipak manje zlo od Cruza

Komentara 22

LO
lokun
14:28 11.03.2016.

Predsjednica svih Hrvata, sad ce netko iz naseg Yugoveleposlanstva napisati nešto gadljivo o Hrvatskoj kao u Parizu. Kovaču povlači veleposlanike koji rade protiv Hrvata i Hrvatske ODMAH!!

MO
mobitel20
14:25 11.03.2016.

Jos jedan doprinos,makar i nesvjesni, od potomaka nasih ljudi u dijaspori...a o Kolindi su puno puta pozitivno pisali, ma koliko to jalnim jugonacionalistima tjeralo paru na usi, hehh...

UR
uragan
14:31 11.03.2016.

Oni koji nisu čuli za Hrvatsku čulu su jučer nakon sučeljavanja kandidata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije