Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbiji uskoro stižu MiG-ovi

Vučić uoči posjeta Moskvi citirao Tita

19.12.2016.
u 14:20

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić najavio je da će tijekom posjeta Moskvi razgovarati o kupnji šest borbenih aviona MIG 29

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić u Moskvi će, kako je najavio, pregovarati o kupnji, ali i o remontu i modernizaciji zrakoplova MiG 29, koji su u kratkoj borbi najbolji avioni u svijetu. Ponovio je da "Srbija neće nikoga napadati, tuđe uzimati, ali želi biti spremna zaštititi svoju slobodu i suverenitet, biti 'svoj na svome'". "Pregovaramo o tome da uzmemo šest aviona, a to bi značilo da bismo onda imali u svom resursu deset MiG-ova 29. To bi pružilo znatno veću sigurnost za građane u odnosu na situaciju koju smo imali do jučer“, rekao je Vučić, javlja B92

Avioni bi mogli već u iduća tri mjeseca biti u Srbiji, vjeruje Vučić. Zahvalan je što je cijena drastično niža od tržišne. "Ako imate u vidu da je Hrvatska platila 30 milijuna dolara za helikoptere koji vrijede objektivno 220 milijuna, mi smo dobili dobru cijenu, ali ne u tom razmjeru“, poručio je Vučić. 

Razgovor i o određenim protuzračnim sistemima

Odgovarajući na pitanje novinara, rekao je, kada je bio ministar obrane i potpredsjednik vlade, da je Srbija imala samo jedan MiG 29 i tri zrakoplova MiG 21, koji su 50 puta slabiji od MiG-a 29. "Bili smo u situaciji da ne možemo policijski zaštiti svoje nebo, a kamoli vojno braniti zemlju. Danas imamo tri MiG-a 29, policijski štitimo naše nebo. Za nas je to od iznimne važnosti“, rekao je Vučić. 

Vučić je citirao Josipa Broza Tita kazavši da živimo i radimo kao da će biti sto godina mir, a već sutra moramo biti spremni da zaštitimo svoju zemlju. 

Također je najavio da će se s Rusijom razgovarati i o određenim protuzračnim sustavima, najvjerojatnije o sustavima M1 ili M2, ali treba vidjeti što je najbolje i najjeftinije te koje financijske instrumente i novac Srbija može izdvojiti. 

> > Rusija isporučuje Srbiji MIG-ove, helikoptere... Vučić: Takve borbene mogućnosti nemaju sve države iz bivše Jugoslavije zajedno

Komentara 36

Avatar Idler 3
Idler 3
15:04 19.12.2016.

Jasno je svakom kak im je Moskva "glavni grad" od davnina (odmah uz London) i ovo ne treba nikog čudit. Puno sreće u "kupovini" i sretan put za Istočni blok.

KI
kinez14
15:53 19.12.2016.

Cedomir ne bi trebao citirati Tita. A naravno da necete nikoga napadati. Ta nema vise jna na cijim ste ledjima klali okolo i uz svu pomoc sve ratove izgubili

Avatar MK
MK
16:07 19.12.2016.

...Srbija i 100 godina mira - to je sigurno mislio kao duhovitu salu da probije led.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije