Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbija

Vučić najavio 'svježu krv' u budućoj vladi: Dramatično se približavamo prosječnom europskom standardu

08.05.2016.
u 16:41

Vučić je u intervjuu za beogradski "Blic" najavio "znatne promjene" i "najmanje šest novih ministara" u vladi Srbije, a kao važne resore naveo je ministarstva poljoprivrede, prosvjete i zdravstva.

Skupštinska većina u budućem sazivu srbijanskog parlamenta bit će apsloutno stabilna, poručio je predsjednik tehničke vlade Srbije Aleksandar Vučić i najavio "svježu krv" u budućoj vladi, smanjenje nezaposlenosti i približavanje prosječnom europskom životnom standardu.

Vučić je u intervjuu za beogradski "Blic" najavio "znatne promjene" i "najmanje šest novih ministara" u vladi Srbije, a kao važne resore naveo je ministarstva poljoprivrede, prosvjete i zdravstva.

"Imat ćemo najmanje šest novih ministara. Neki ljudi nastavit će raditi svoj posao, a mnogi neće. Neki su radili dobro, neki drugi nisu, ali uvijek je dobro imati svježu krv", rekao je Vučić.

Vođa Srpske napredne stranke (SNS) ocijenio je rezultate koja je SNS ostvario u Vojvodini "gotovo nevjerojatnim" jer su u kampanji imali 35 do 36 posto potpore, a osvojili su 45 posto.

"Tamo nismo imali vlast, a pošto je Srba u Vojvodini 70 posto, to znači da smo dobili široku podršku pripadnika nacionalnih manjina, na što sam izuzetno ponosan. Izvanredan rezultat", rekao je Vučić.

On tvrdi da je skupštinska većina SNS-a apsolutno stabilna i da široka koalicija kojoj je SNS na čelu ne može biti ugrožena.

Među zadatke i prioritete nove vlade Vučić je istaknuo da treba stvoriti uvjete za uspješnu četvrtu i petu reviziju aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), te osigurati  rad željezari Smederevo koju je kupila kinesta tvrtka "Hestil" kao i rudarsko-topioničaskom bazenu (RTB) Bor, državnom poduzeću koje očekuje preustroj i potraga za strateškim partnerom.

Vučić s velikim optimizmom očekuje rezultate buduće vlade i poboljšanje životnog standarda u idućih pet godina.

"Smanjit ćemo nezaposlenost na ispod 13 posto, u odnosu na sadašnjih 18. Dramatično se približavamo prosječnom europskom standardu. Mi ćemo imati veći rast nego što je prosječan rast u zemljama EU, znatno veći, u idućih pet godina", rekao je Vučić u intervju za beogradski "Blic".

Koalicija predvođena Vučićevom Srpskom naprednom strankom (SNS) na izvanrednim parlamentarnim izborima 24. travnja osvojila je 131 od 250 mandata u Skupštini Srbije i može samostalno formirati vladu.

>>Vučić može ostvariti mit koji Milošević nije uspio: svi Srbi živjet će u jednoj državi. U Europskoj uniji

Komentara 16

PR
prcparty69
19:49 08.05.2016.

Inace, on je volio pojmove poput krvi

XA
xaron
22:43 08.05.2016.

Pa pogledajte malo na You Tube sta o njemu ( i Predsjedniku Nikolicu) kaze njegov bivsi gazda vojvoda. Nemozemo mi Hrvati kazati ni pola tako ruznih stvari o tom dvojcu, nego se prema njima odnosimo sa nepotrebnim postovanjem ( kao u ovom placenom clanku ).

KU
kunigunda
17:24 08.05.2016.

večernjek obožava četnička posla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije