Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekord

Vlatković u Beču: Hrvatsku u deset mjeseci posjetilo više od milijun Austrijanaca

Vlatković i Bakota
Foto: Snježana Herek
1/2
03.12.2014.
u 16:25

- To je 4,4 posto više austrijskih gostiju nego lani u isto vrijeme- napomenuo je Vlatković istaknuvši kako pozitivnu hrvatsko-austrijsku bilancu krasi i 5.949.137 noćenja (povećanje od 3,3 posto u odnosu na 2013.

– S ukupno 1.059.525 posjeta iz Austrije od siječnja do listopada 2014. prvi je puta preskočena milijunska granica, rekao je u srijedu u hrvatskom Veleposlanstvu u Beču direktor bečkog Ureda Hrvatske turističke zajednice Ranko Vlatković na predstavljanju pozitivne turističke bilance koju Hrvatska ima s ovom alpskom zemljom.

- To je 4,4 posto više austrijskih gostiju nego lani u isto vrijeme- napomenuo je Vlatković istaknuvši kako pozitivnu hrvatsko-austrijsku bilancu krasi i 5.949.137 noćenja (povećanje od 3,3 posto u odnosu na 2013.

- S učešćem od 8,05 posto Austrijanci zauzimaju treće mjesto i nakon Nijemaca i Slovenaca najbrojniji su strani gosti u našoj zemlji- dodao je, ustvrdivši kako je „2014., prva godina u kojoj Hrvatska može potpuno profitirati od svog članstva u EU“. Direktor bečkog Ureda HTZ-a rekao je da i u budućnosti računa s daljnjim porastom broja noćenja austrijskih gostiju, istaknuvši kako infrastrukturni paket RH „težak“ dvije milijarde pomaže Hrvatskoj da se spremi za turističku budućnost.

- K tome treba dodati i nedavno predstavljenu kampanju –Hrvatska 365 -, koja promovira našu zemlju kao turističku destinaciju za sva godišnja doba- dodao je pojasnivši kako je riječ o 22 destinacije koje u sklopu šest turističkih težišta, od kulture i sporta, preko wellnessa i zdravstvenog turizma do vina i gastronomije, predstavljaju cjelokupnu ponudu Hrvatske na njenih 56.500 kvadratnih kilometara i s 4,3 milijuna stanovnika.

Skrenuvši pozornost nazočnim austrijskim novinarima i turističkim djelatnicima kako „u Hrvatskoj ima još mnogo toga za otkriti“, Vlatković im je zahvalio na odličnoj suradnji i promoviranju Hrvatske u Austriji.

Hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota, kao domaćin skupa uvodno je pozdravio goste i uzvanike istaknuvši kako se je „ mix turizma, gospodarstva i kulture“ pokazao vrlo uspješnim i kako je to put kojim će Hrvatska nastaviti i 2015. godine.

- Ulazak naše zemlje u Schengen, što je jedan od vanjskopolitičkih prioriteta Hrvatske, kada se ostvari, a na čemu radimo kako bi što je moguće prije ispunili sve potrebne kriterije, biti će dodatni poticaj za hrvatski turizam i gospodarstvo- rekao je Bakota ustvrdivši kako će naša zemlja biti turistički još privlačnije, posebice gostima s područja „srednjoeuropskog bazena“. U znak zahvale za austrijske novinare i poslovne partnere upriličen je prigodni domjenak i predstavljeno im je novo hrvatsko Veleposlanstvo, smješteno u palači Hoyos u Beču.

>> Turizam donio optimizam: Evo koliko smo zaradili u 2013.!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije