Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U TURSKOJ

Putin i Obama održali razgovor na marginama summita G20

Barack Obama
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
Autori: Bojan Arežina, Hina
15.11.2015.
u 17:20

Putin je izrazio suosjećanje sa žrtvama preksinoćnjih napada u Parizu

Ruski predsjednik Vladimir Putin i i Barack Obama razgovarali su 30 minuta na neformalnom sastanku na rubu summita skupine G20 u Turskoj, objavila je predstavnica Kremlja za tu skupinu najbrže rastućih gospodastava svijeta Svetlana Lukaš.

Bez drugih pojedinosti Lukaš je objavila fotografiju dvojice predsjednika kako sjede i razgovaraju naginjući se jedan prema drugome. Dvojica lidera nisu imala formalne razgovore prije dvodnevnog summita, a službeno i nije bio predviđen njihov bilateralni susret u Antalyji gdje se održava skup.

Obama i Putin razmijenili su nekoliko riječi i rukovali se prije tradicionalne obiteljske fotografije unatoč hladnim odnosima dviju zemalja koje se razilaze napose u pristupu prema ratu u Siriji te Ukrajini.

Rusija, vjerni saveznik sirijskog predsjednika Bašara al-Asada uključila se prije dva mjeseca u zračne napade na sirijske pobunjenike no Zapad, predvođen Sjedinjenim Državama koji već godinu dana izvodi zračne napade protiv terorističke organizacije Islamske države smatra da Putin želi očuvati Asada čiji odlazak s vlasti smatra preduvjetom za tranziciju poslijeratne Sirije.

Prije sastanka posljednji susret Obame i Putina na Općoj skupštini UN-a u New Yorku bio je hladan.

>> Sirijske putovnice pronađene kod terorista su - lažne. Sutra i u Hrvatskoj dan žalosti i sirene u 12 h

>> Otkriva se sve više imena žrtava napada u Parizu

Komentara 27

ML
Mlakar
14:31 15.11.2015.

mislim da mnogi to znaju ali jos sute, veliki rat bice ovaj koji je u pripremi ,a to je zapad protiv rusije..nisu arapi oni koji ce zapadu biti cilj nuklearnih gadjanja,naprotiv to je rusija

NE
Nepobjedivi
13:39 15.11.2015.

Netko je ovdje veeeliki licemjer...

Avatar kravata
kravata
13:03 15.11.2015.

Interes je uvijek jaci od pravde. Jos se ne zna ko pije ko placa zna se samo da najvise neduznih ljudi gine, primjer tragedija u parizu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije