Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'apokaliptička strategija'

Vijest o lažnom tumoru dio zavjere protiv pape Franje?

papa Franjo
Reuters/PIXSELL
22.10.2015.
u 13:17

U namjeru utjecanja na rad sinode vjeruje kardinal Walter Kasper

Vatikanski krugovi uvjereni su kako je dio zavjere protiv pape Franje objavljivanje lažne vijesti o navodnom benignom tumoru na njegovu mozgu. Argentinski nadbiskup, teolog i papin suradnik, Victor Manuel Fernandez, kaže kako se govorenjem o bolesti želi diskreditirati osobu.

 - To je apokaliptička strategija prisutna i u Svetom pismu, dakle iz davnina, kojom se želi diskreditirati onoga koji je na vlasti, govoriti loše o njemu, širiti nevjerojatno lažne informacije o njemu kako bi se navelo na razmišljanje da je došlo vrijeme da se tu osobu zamijeni s drugom, kaže Fernandez i naglašava kako se ta igra znana i kako joj Franjo neće podlegnuti.

 - Vijest o tumoru na mozgu pape Franje je namjerno objavljena i to sa zlim namjerama, drži Fernandez, te naglašava: „Držim kako ima onih koji ne mogu progutati ovaj pontifikat“. Možda je i uspješni pohod Franje Kubi i SAD-u neke zasmetao i žele oslabiti papin lik, a možda se takvim lažnim informacijama želi utjecati i na biskupsku sinodu o obitelji. U namjeru utjecanja na rad sinode vjeruje kardinal Walter Kasper. „Papa boluje od raka?

To je samo nespretan pokušaj utjecanja na rad sinode. Kao što je proteklih dana objavljeno privatno pismo koje su papi uputili 13 kardinala, oko kojeg su proizišle mnoge dvojbe, a i neki su odmah opovrgnuli svoj potpis, tako se sada lansira uzbuna oko papina zdravlja. Ali papa Franjo, kao i sinodalni oci, neće podlijeći tim pokušajima utjecanja“, kaže Walter Kasper. Za njega je jasno kako se objavljivanjem te vijesti htjelo nanijeti štetu biskupskoj sinodi, kao što je bilo javno objavljivanje poljskog prelata Krzysztofa Charamse da je gay i da živi s muškarcem dan uoči početka rada sinode. Svi su shvatili kako je priča o Charamsi objavljena s namjerom manipuliranja rada sinode, tako je iz istih razloga objavljena informacija o navodnoj papinoj bolesti. „Neke osobe su nervozne i gledaju sa strepnjom rezultate sinode. Uostalom, čini mi se evidentnim da se nekima ne sviđa ovaj Papa. Možda pokušavaju utjecati na nas, ali mi obavljamo svoj posao, a Papa je u dobroj formi“, kaže Kasper. Možda se nekima ne sviđa navodno otvaranje prema rastavljenim i ponovno oženjenim osobama, odnosno da im se omogući pričest, ali Kasper kaže kako „nitko ne želi dirati doktrinu“, te da je riječ o pastoralu, odnosno treba „razlikovati pojedine situacije i nitko ne želi opće rješenje za sve“. A, što je s japanskim liječnikom Takanorijem Fukushimom, koji je, prema pisanju listova grupe Quotidiano Nazionale (QN), pregledao papu Franju i iznio svoju dijagnozu o benignom tumoru. Najprije se govorilo kako je Franjo s vatikanskim helikopterom otišao u kliniku San Rossore mjesta Barbaricina, pokraj Pise, kako bi bio pregledan.

Onda, kad se opovrgnulo putovanje vatikanskog helikoptera u Toskanu, prešlo se na varijantu kako je Takanori Fukushima helikopterom došao u Vatikan pregledati papu. No, šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi je novinarima kazao kako, nakon dodatnih provjera, može kazati da ni jedan strani helikopter nije sletio u Vatikan. Ipak se inzistiralo na tome kako je Fukushima bio u Vatikanu i susreo se s papom, pa se ukazivalo i na njegovu sliku na kojoj se rukuje s Franjom i koja je bila na njegovoj blog stranici (http://dr-fukushima.com). Kažemo bila, jer ju je otklonio. Bile su, zapravo dvije slike, o njegovim „misijama“ u Vatikanu i to iz listopada 2014. i siječnja 2015. Obje je sada otklonio, a jasno se vidjelo da su bile „photoshopirane“. Fukushima je bio na općoj audijenciji i rukovao se s papom, kao što se rukuju mnogi vjernici, ali je onda sa slika otklonio ostale i ispalo je kako je bio sam s Franjom na Trgu sv. Petra. Zašto poznati neurokirurg, koji voli skijanje, sportske automobile itd., predstavlja lažirane slike s papom Franjom? Ali i zar je papa Franjo toliko omražen među nekim crkvenim osobama da ga raznim zavjerama pokušavaju maknuti?

>> Papa Franjo: Besplatnost spasenja je pravi nauk

Komentara 6

DU
Deleted user
15:51 22.10.2015.

pa ovim danasnjim bolesnicima I njihovim podrepasima I vazalima I jesu danas trn u oku Papa i Putin, ne igraju kako bolesnici sviraju pa ih gledaju diskreditirati na sve moguce nacine.

DU
Deleted user
15:49 22.10.2015.

i u Svetom pismu, dakle iz davnina, kojom se želi diskreditirati onoga koji je na vlasti, govoriti loše o njemu, širiti nevjerojatno lažne informacije o njemu kako bi se navelo na razmišljanje da je došlo vrijeme da se tu osobu zamijeni s drugom, ........pa zar to vec odavno ne pisu o Putinu. I njemu su prvo nasli rak pa onda autizam I slicno.

RO
rotšild
16:55 23.10.2015.

Ja znam tko su vlasnici medija u Hrvatskoj i u Svijetu a o ovom papi bi se i ti možda morao malo bole informirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije