Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjedočanstva žrtava

VIDEO: Poznati voditelj u garderobi silovao brojne djevojčice

Felix
04.10.2012.
u 14:01

Savile, koji je umro prije godinu dana u 84. godini, nikada nije bio optužen za zlostavljanje iako je najmanje pet policijskih uprava u Britaniji vodilo istrage protiv njega

Gary Glitter (68), jedan od najpopularnijih glam rokera u Velikoj Britaniji, silovao je 13-godišnjakinju u garderobi Jimmyja Savilea, voditelja BBC-a. Sevile je također bio u garderobi u vrijeme napada, ali bio je "zauzet" pipkanjem 14-godišnjakinje, a uz dvojac koji je Karin Ward optužila za silovanja, spomenula je još jedno ime, i to još uvijek aktivne zvijezde domaće scene.

Karin Ward bivša je učenica škole u Surreyu u kojoj je Sevile vrebao maloljetnice, a odrekla se svoje anonimnosti kako bi britanska javnost bila upoznata s istinom koja je godinama zataškavana. Željela je javnosti obznaniti da je Jimmy Savile, zvijezda emisije "Jim’ll Fix It" u dogovoru s Glitterom seksualno zlostavljao djevojčice.

Potaknuta optužbama podnesenim protiv BBC-a za zataškavanje Savileovih zlostavljanja te izvještajima o tome kako policija nikada nije bila izviještena o događajima iz garderobe poznatog voditelja, Karin se odlučila podijeliti svoju priču s britanskom javnošću. Na to su je ponukale i ostale žene koje su svjedočile o Savileovu zlostavljanju, ali i glasine kako je zlostavljao devetogodišnje djevojčice u sirotištu Haut de la Garenne u Jerseyu koje su posjećivali brojni pedofili jer je osoblje dopuštalo seks sa štićenicama za dobru cijenu.

Karin je Savilea upoznala kada je imala 14 godina jer su ona i njezine dvije kolegice iz internata u Surreyu za djevojke s posebnim potrebama pozvane da gostuju u njegovoj emisiji u londonskom studiju. Nakon emisije ona i njezine kolegice odvedene su u garderobu. U kutu garderobe Glitter je imao spolni odnos s djevojčicom koja još nije imala ni 14 godina, a nitko od prisutnih nije reagirao.

– Jimmyju Savileu u krilu je sjedila 14-godišnjakinja kojoj je uvukao ruku ispod suknjice. Iako mu se opirala, govorio joj je da će sve biti uredu, a mene je muškarac kojega ne želim imenovati jer je još uvijek vrlo poznata osoba ugurao u garderobu i pokušao pipkati. Kada je shvatio koliko sam uplašena, izrugivao mi se pred svima tvrdeći kako za svoje godine imam jako male grudi – opisala je Karin događaje kojima je sama svjedočila u garderobi poznatog BBC-ovca.

Više od 10 žena početkom tjedna prozvalo je poznatog pokojnog voditelja BBC-ove popularne glazbene emisije Top of the Pops za seksualno zlostavljanje. Savile, koji je umro prije godinu dana u 84. godini nikada nije bio optužen za zlostavljanje iako je najmanje pet policijskih uprava u Britaniji vodilo istrage protiv njega.

Glitter je preko agenta jučer zanijekao spolne odnose s maloljetnicama u Savileovoj garderobi, a prije 13 godina proveo je četiri mjeseca u zatvoru zbog skidanja fotografija zlostavljanja djece s interneta. Prije četiri godine završio je u vijetnamskom zatvoru zbog napada na dvije djevojčice u dobi od 10 i 11 godina. Za života Savile je branio svog dobrog prijatelja Glittera tvrdeći kako nije skidao "sumnjive fotografije" nego je "zbog vlastitog zadovoljstva samo gledao sumnjive filmove".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije