Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policijska akcija

Vehabijski vođa Imamović i njegov brat uhićeni u Gornjoj Maoči

'sipa%20specijalac'
''
26.01.2012.
u 09:20

Specijalci su pretražili pet lokacija u potrazi za dokazima u okviru istrage napada na veleposlanstvo SAD-a u Sarajevu

Vođa najveće vehabijske zajednice u BiH Nusret Imamović i njegov brat Eldin uhićeni su u srijedu u velikoj policijskoj akciji u Gornjoj Maoči, selu pokraj Brčkog.

Pripadnici SIPA-e, specijalnih postrojbi bosanskohercegovačke policije, pretražili su pet lokacija na području Gornje Maoče u potrazi za dokazima u okviru istrage nedavnog terorističkog napada na zgradu veleposlanstva SAD-a u Sarajevu. Napadač je bio 24-godišnji Mevlid Jašarević, koji je upravo iz Gornje Maoče došao u Sarajevo, prenose Nezavisne novine.

Sam je Nusret Imamović pak osudio Jašarevićev čin, naglasivši da islam kao vjera takvo što zabranjuje.

Dvojica braće već su uhićena u Gornjoj Maoči dan nakon incidenta u Sarajevu, u listopadu prošle godine, a Nusret je uhićen i u velikoj policijskoj akciji u veljači 2010. godine, kada je uhićeno ukupno osam vehabija. Bili su osumnjičeni za organizirani kriminal, napad na ustavni poredak, izazivanje rasne i vjerske mržnje i druga djela, ali su nedugo nakon uhićenja pušteni na slobodu.

Komentara 9

CA
cazmatrans
11:03 26.01.2012.

zamolio bih sve turke da se kane katolickih portala i da predju na teroristicke poput \"avaza\".

OB
-obrisani-
13:37 26.01.2012.

Opet idu na pogresnu adresu.Vodjstvo tih vehabija nij eu Maoci nego negdje drugo a ovo je samo potez za javnost da nesto rade.Vodje ovih extrema nisu toliko glupi da se kriju tamo gdje ih najvise traze.A ovaj Imamovic je samo glasnogovornik ,pravi organizatori su negdje drugo.ovo je samo propagandana Dodikova akcija i Coviceva koji kontrolisu SIPA zbog jeftinih politickih poena. Pravi zlocinac je direktor RTRS Davidovic,vodja bosanskih cetnika.

RI
Riznica
10:41 26.01.2012.

Samo nek provociraju !\" Sramota je da sprovode silu nad ovim ljudima dok im cetnicki Ravnogorski pokret i njeni clanovi setkaju slobodno , naoruzavaju, drze mitinge mrznje i javno prijete novim ratom a niko se ne usudzuje da ih kritikujekuje a kamoli pretrese ... Sve me ovo podsjeca na 92 god !\" ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije