Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
John Kerry:

'Užasno je gledati događaje u Kobaniju, ali to nije naš strateški interes'

John Kerry
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
08.10.2014.
u 23:24

- Neovisno o krizi u Kobaniju, izvorni ciljevi su zapovjedni stožeri i infrastruktura - dodao je Kerry.

Američki državni tajnik John Kerry dao je nagovijestiti da obrana grada Kobanija od snaga Islamske države nije strateški cilj SAD-a, piše Business Insider.

- Ma koliko da je užasavajuće gledati u prijenosu uživo ono što se događa u Kobaniju... morate se malo odmaknuti i sagledati strateški cilj - kazao je Kerry na zajedničkoj konferenciji za medije sa britanskim ministrom vanjskih poslova Philipom Hammondom.

Turska mora izabrati ulogu

- Neovisno o krizi u Kobaniju, izvorni ciljevi su zapovjedni stožeri i infrastruktura - dodao je Kerry i naglasio da ISIL pokušavaju oslabiti tako da ne može ratovati ne samo u Kobaniju, nego i u cijeloj Siriji i Iraku.

Američki državni tajnik od Turske, koja je zatražilo uspostavu zone zabrane letenja i tampon zone u Siriji, da u roku "nekoliko sati ili dana" odluči koju ulogu može igrati u borbi protiv Islamske države. Kerry je naglasio da treba istražiti mogućnost uspostave tampon zone. 

>>Bjegunka iz ISIL-a: Ispred mene su muškarcu odrezali glavu

>>Zračni udari uspjeli: Džihadisti ISIL-a povlače se iz Kobanija!

>>Turci: To je kao da Srbija ide spašavati Kosovo koje se odcjepljuje

Komentara 31

GE
Georgina56
00:22 09.10.2014.

Narod gine, prepusten na milost i nemilost tih koljaca, a oni pricaju o unistenju zapovjedne strukture.kolika tuga i nepravda!

DU
Deleted user
00:16 09.10.2014.

Beskonacni licemjeri, gdje nema Boga, ljubavi i istine... nastupa Amerika, gospodar kaosa. Novac i interes jedina im je religija, a k tome sebe smatraju naprednim svijetom... za spovracati se

Avatar The Knight Plums
The Knight Plums
23:42 08.10.2014.

Sve je to američka kuhinja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije