Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostali bez struje

Ukrajina obustavila dopremu robe Krimu

Petro Porošenko
Foto: Reuters/PIXSELL
23.11.2015.
u 22:46

Predsjednik Petro Porošenko i premijer Arsenij Jacenjuk, koje kritiziraju da ne čine dovoljno kako bi se Krim vratio u krilo Ukrajine, u ponedjeljak su iznijeli prijedlog u tom smislu koji je odobren na izvanrednoj sjednici vlade

Kijev je u ponedjeljak odlučio obustaviti dopremu robe Krimu, ukrajinskom poluotoku koji je Rusija pripojila u ožujku 2014., ali ovisi o Ukrajini u svojim glavnim potrebama i proteklog vikenda je gotovo čitavo njegovo područje ostalo bez električne energije.

Predsjednik Petro Porošenko i premijer Arsenij Jacenjuk, koje kritiziraju da ne čine dovoljno kako bi se Krim vratio u krilo Ukrajine, u ponedjeljak su iznijeli prijedlog u tom smislu koji je odobren na izvanrednoj sjednici vlade.

Predsjednik države je zatražio od vlade da odmah osnuje radnu skupinu kako bi se obustavila "isporuka robe i svaka trgovina" s Krimom koji ovisi o Ukrajini što se tiče opskrbe vodom i strujom.

Jacenjuk je natuknuo da je obustava tih isporuka odgovor na prijetnju Rusije da će od početka 2016., kada se otvara slobodna trgovinska zona između Ukrajine i Europske unije, uvesti embargo na ukrajinsku robu.

"Ukrajina će odgovoriti na isti način", istaknuo je.

Krim je u nedjelju gotovo sasvim ostao bez struje koju dobiva iz Ukrajine, nakon "eksplozija" u kojima su oštećeni stupovi visokonaponskih vodova.

>> Krim proglasio izvanredno stanje, odjeknula eksplozija i prekinuta opskrba strujom iz Ukrajine

Komentara 2

RA
ranko75
08:05 24.11.2015.

Ukraina je svoju robu prodavala uglavnom Rusiji, i malo bivsim sovjetskim republikama. Rusko trziste je izgubila, jer je rijesila uvoditi sankcije Rusiji, sada gubi i Krim gdje je prodavala, a EU njezine proizvode kupovati nece,pogotovo sto imaju visak otkako im je Rusija udarila rampu zbog sankcija. Vrlo razumnu politiku vodi Kijev nema sta.

GM
Gjuro-Mrki
12:43 25.11.2015.

dopremu robe na KRIM nije obustavio Potrošenko već teroristi,imate priliku to u živo gledat.analogno vašoj tvrdnji prekid dotoka struje na Krim izveo je Potrošenko sa svojim teroristima.imate desetke izvora informacija te nastojte biti što objektivniji !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije