Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mafia capitale

Uhićenja u Rimu, pod istragom i bivši gradonačelnik Alemanno

Gianni Alemanno
Foto: DPA/PIXSELL
02.12.2014.
u 14:06

Talijanska policija uhitila je danas u Rimu 28 osoba, a još 37 ih je pod istragom, među kojima i bivši rimski gradonačelnik Gianni Alemanno, pod optužbom mafijaškog udruživanja.

Istraga pod nazivom „Mafija glavni grad“ (Mafia capitale) otkrila je povezanost političara i mafijaša, odnosno pravo mafijaško-korupcionaško ponašanje političara pod istragom. Uhićeni su, na primjer, bivši delegirani upravitelj EUR-a, Riccardo Mancini i bivši terorist krajnje desnice Massimo Carminati, a policija obavlja pretrage u uredima regije Lazio, kao i u onima glavnog grada.

Bivšem gradonačelniku Alemannu, koji je bio i ministrom u vladi desnog centra Silvija Berlusconija, spočitava se kazneno djelo udruživanja mafijaškog tipa. Pretražen je i njegov stan. Istraga govori o pravom „kriminalnom holdingu“ koji je korumpirao, reciklirao, namještao javne radove i iznuđivao. Rimski sud izdao je nalog o zapljeni vrijednosti osobama pod istragom u ukupnom iznosu od 200 milijuna eura.

>> 'Izručite nam profesora koji je prodavao oružje mafiji'

Komentara 2

Avatar EU afrodita
EU afrodita
21:59 02.12.2014.

sada Rim ima svoju vlastitu autohtonu mafiju koja nema veze sa onom na Siciliji i Calabriji... uskoro očekujemo novu tv seriju "Mafia Capitale", nadajmo se sa Gabrielom Garkom u glavnoj ulozi

Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:52 02.12.2014.

Da se nesto slicno dogodi u nas, ostali bi bez itijednog politicara jer su svi mafijasi (100 %) od prvog do zadnjeg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije